Det er forår og dermed højsæson for forlængede weekendture til en af Europas herlige hovedstader. 

Vi har allerede taget hul på nogle af forårets mange helligdage, og lige om lidt kommer der endnu flere, hvilket blot opfordrer endnu mere til en lille rejse væk fra hverdagens travlhed.

Når kufferten skal pakkes, kan det være svært at ramme det nødvendige og skære det overflødige fra. 

En god idé kan være at gennemtænke det tøj, man forventer at bruge i løbet af dagene, lægge det frem og så lige skære lidt fra. Man bruger altid mindre i sidste ende. 

Og så skal man huske flere andre nødvendigheder som pung, solbriller og selvfølgelig kufferten, der skal tage dine ting med på ferie. 

Euroman.dk har samlet en god bunke inspiration til hvad der kan puttes i kufferten, hvis rejsen går til Paris, London, Rom eller en af de andre attaktive storbyer. 

En let jakke



Acne Studios Selo Light Khaki til 3.395 kr.

Det er en god ide at medbringe en let jakke, som både er brugbar om dagen, hvis forårskulden stadig hersker i byen, og om aftenen, hvis man skal ud og have et par drinks. Bomberjakken er en af tidens suverænt mest populære jakker, og den går godt over en T-shirt, skjorte eller en anden kort jakke. 

Vand- og vindafvisende frakke

 

Filippa K Christopher Coat til 3.200 kr.

Skal man til byer som London, Berlin eller Stockholm, er sandsynligheden for regn bestemt tilstede, og derfor har man brug for en vand- og vindafvisende frakke. For pladsens skyld så find hellere en vandafvisende frakke, i stedet for at tage en regnjakke med, som kun tjener ét formål. Denne nye frakke fra Filipa K er også yderst elegant, hvis man skal ud og spise et godt måltid mad om aftenen. 

Mørkeblå blazer



Won Hundred Felipo til 2.500 kr.

Har du en mørkeblå blazer med, har du sikret påklædningen til eventuelle finere middage og festligheder på ferien. Mere kræver det ikke. Træk den over din medbragte skjorte eller T-shirt, hvis det skal være mere afslappet. Blazeren går også fint til dagens oplevelser, når den er kombineret med dine sneakers, T-shirt og et par chinos eller stumpede bukser. 

Styr på tiden


Ole Mathiesen Royal Marine til 8.985 kr. 

Tiden kan være vigtig, når man skal nå en masse på kort tid. Og så fuldender et enkelt og klassisk dressur bare resten af din påklædning. Det danske mærke Ole Mathiesen har lavet ure siden 1845 og er med sit tidløse design mere aktuel end nogensinde. 

Til solen


Kaibosh Biblio Remix til ca. 1.000 kr. 

Et par solbriller er uundværlige, når man er udenfor dagen lang. Solbrilledesignerne har ligesom andre modeskabere forelsket sig i 1970’erne i år. Derfor ser vi rigtig mange runde og firkantede briller, som henleder tankerne på fortidens ikoner. Og så er der lige den her lille stang, der forbinder brilleglassene - den ser vi overalt. Med disse solbriller fra Kaibosh forenes den runde form med metalstangen og sæsonens populære brune farver. 

Forevig oplevelserne
 



Fujifilm X-E2 + 18-66/2,8-4,0 OIS til 7.999 kr. 

Selvom man blot er amatør, er det sjovt og givende at tage en masse gode billeder på sin ferie. Fujifilms kamera byder på fremragende billedkvalitet og slår din iPhone med længder. Det er også nemt at optage videoer i HD-kvalitet med kameraet, der er nemt at have med sig rundt. 

Computer-beskyttelse 

 

Norse Projects Thorstein Laptop Sleeve til 600 kr. 

Beskyt din bærbare computer med stil, så du uden problemer kan tage den med på storbyferie. 

Læsestof til pauserne

 

Wolfgang Büschers ’Berlin Moskva – en rejse til fods’til 129,95 kr.

Det er belejligt at have en god bog med til flyveturen og afslapning på hotelværelset. Rejsejournalistikken er meget populær, og særligt Wolfgangs Büschers bog fra 2003 om en tre måneders vandretur på landeveje, er oppe i tiden. 

Inspiration i fast form

 

Monocle Magazine Issue 92 til 122 kr. 

Når man er på kulturel storbysferie, er det altid fedt med lidt inspiration og indspark fra et lækkert magasin. Monocle skriver utrolig godt om alt fra politik og forretningsliv til kunst og mode. 

Behagelige sko

 
 
Nike Air Icarus til 899 kr. 

Det siger sig selv, at et par sneakers bliver guld værd, når man trasker byen tynd dagen lang. Men det er en god idé at undgå de meget kraftige lædersneakers, da de godt kan nive lidt i hælene efter en lang dag. Nikes nye Air Icarus er derimod et godt bud på en både behagelig og pæn sneaker, der også går sammen med blazeren om aftenen. 

Beskyt hovedet 

 

AMI Cap til ca. 595 kr. 

Er man taget et sted hen, hvor solen bager hele dagen, hjælper kasketten med at holde hovedet koldt. Omvendt beskytter den også godt mod regnen og en dårlig hår-dag.

Rejs med stil


Delsay Paris Air Longtitude EU til 1.199 kr. 

Man skal selvfølgelig også have noget ordentligt at putte alle sine lækre ting ned i. En kabinekuffert er oplagt, hvis man kun er af sted en forlænget weekend. Dels sparer man tiden ved bagagebåndet, og dels er den lettere at slæbe rundt på. Eventuelle indkøb kan man i de fleste tilfælde godt få lov til at tage med som ekstra håndbagage. 

Hold på passet


Delsay Paris Air Longtitude EU til 1.199 kr. 

Hvor skal man holde passet igennem lufthavnen? I stedet for at trække det op og ned af kufferten, kan du blot holde det i denne pung, hvor der er gjort ekstra plads til passet. Der er selvfølgelig også plads til de vigtigste kort til rejsen. 

Til de gode idéer

 

Nava Design No ordinary til ca. 60 kr. 

En notesbog kan hurtigt blive meget brugbar på storbyferien. Det kan være adresser på butikker, restauranter eller monumenter, der skal besøges og ikke må gå i glemmebogen. Det kan også være gode idéer, man får efter at blive inspireret af byens kreative kulturliv. 

En pæn skjorte


Capital Goods Button Down Shirt til 1.000 kr. 

En skjorte vil man altid få brug for - både om dagen og aftenen. Den langærmede skjorte er god, da ærmerne kan foldes op, når solen begynder at varme, og ned, når dagen går på hæld. Skal man ikke have for mange skjorter med på turen, er den blå- og hvidstribede tidløs og passer til det meste. 

Poloen


Wood Wood Hackett Polo til 1.500 kr. 

Poloen er god, fordi den er mere formel end en almindelig T-shirt, og dermed går bedre til finere restaurantbesøg, men samtidigt er den mere afslappet end en skjorte i løbet af dagen. Har man set Jude Law i strikkede poloer i ’The Talented Mr. Ripley’, får man lyst til at rejse til Italien lige med det samme, når man trækker i denne polo fra Wood Wood. 

Lette jakkesætsbukser

 

Whyred Pete Houndstooth til 1.100 kr. 

Vælg et bar lette uldbukser, som gerne må stumpe lidt. Og bær dem både om dagen med T-shirt, polo eller skjorter og om aftenen med blazer. Bukserne er også perfekte til både bomberjakken eller den lange frakke. Et par meget alsidige bukser.

Til regnen

 

London Undercover Collapsible Umbrella til ca. 560 kr

Næsten ligegyldigt hvor man skal hen, kan en paraply vise sig at være en rigtig godt investering. Dagen bliver lidt sjovere, hvis den ikke forløber med våde bukser og sko. Denne her kan heldigvis foldes helt sammen, så den næsten ikke fylder i kufferten. 

Ordentlig lyd



Bowers & Wilkins P3 til ca. 1.488 kr.

Et par ordentlige høretelefoner skal nok redde flyveturen fra babygråd, snorken eller anden flystøj. Udover at gøre søvn lettere sikrer disse Bowers & Wilkins-høretelefoner, at musikken bliver afspillet i en lyd, den fortjener. Men lad dem endelig ligge på hotelværelset om morgenen.

LÆS OGSÅ: Årets solbrille-tendens: Vi hylder fortidens store ikoner

LÆS OGSÅ: Stor bukseguide: 19 forskellige jeans, chinos og jakkesætsbukser

LÆS OGSÅ: Klæd dig på til foråret: 21 jakker til varmere tider