Ugen har budt på relanceringer af historisk design. adidas stod for ugens helt store nyhed, mens det franske tøjmærke A.P.C. viste sig fra sin humoristiske side.

Designere nyfortolker  Hans J. Wegners CH33 stol



Som et led i den danske møbelfabrikant Carl Hansen og Søns velgørenhedsprojekt har 14 designstudier fra Australien og New Zealand genfortolket Hans J. Wegners ikoniske CH33 stol. Nu er alle stolene så sat på auktion, og alt salg går til 14 udvalgte velgørenhedsprojekter. Her er faktisk flere flotte udgaver i mellem, men også nogle stykker, der ligger sig meget langt fra dansk designs karakteristiske minimalisme.

Avec efterår/vinter ”(SMI2LE)” kollektion



Der var godt nyt fra den danske modebranche i denne uge. Det unge streetwear-mærke Avec smed deres nye kollektion på gaden, som kan ses i fuldlængde her.
Inspirationen er hentet fra Timothy Leary, som er kendt for hans eksperimenter med psykedeliske stoffer i psykiatrien i 1960’erne. Kollektionen indeholder fleecejakker, ruskind kasketter med paisley print, langærmede t-shirte, sweatpants og button-down skjorter.

Klart et mærke der er værd at holde øje med. På deres hjemmeside finder du komplet forhandlerliste.  

adidas Tubular – 849 kr.



Med denne nye tilføjelse til den uendeligt lange liste af historiske sneakers viser adidas en smagsprøve på, hvad vi kan forvente af dem i fremtiden. En meget sportig og futuristisk sneaker, der også indikerer, hvilken vej det kommende samarbejde med Kanye West vil gå. Det er forfriskende at se en helt ny silhuet og ikke blot endnu en udgave af Flux eller Stan Smith. Især sålen skiller sig ud fra tidligere modeller. Flere af de dominerende danske modebutikker, som Wood Wood, Mads Nørgaard og Rezet Store har netop haft release på den nye sneaker. Desværre er den sorte udgave forsinket en uges tid. Mens vi venter på den, kan de andre hentes hjem til trofæhylden her.

A.P.C. ’Douche Bag’ tasker


Franske A.P.C.s ejer Jean Touitou var ved at dø af grin, da han fandt ud af, at folk troede A.P.C. havde lavet et nyt taskemærke med navnet ’Douche Paris’. Men man må give folk, at det er til at misforstå. Men ikke destro mindre, viser det franske modehus sin humoristiske side med de nye ’Douche Bags’. Selvom taskerne bringer et smil frem har posens funktion ingen særligheder. Den er lavet til at bære både mænd og kvinders forskellige accessoirers, og kommer i disse to farver. Find taskerne i A.P.C.s webshop.

Kinfolk vinter 2014 nummer – 179 kr.



Her kommer lige en magasin-anbefaling. Kinfolk blander kultur på en finurlig og kunstnerisk måde. Det nye nummer besøger blandt andet København og portrætterer det hurtigt udviklende kvarter i sydøst London. Du kan finde magasinet blandt Storms fantastiske udvalg af internationale livsstilsmagasiner

Makr Pannier bag – ca. 1.645 kr.


Taskefabrikanten Makr har lavet denne lækre cykeltaske i samarbejde med eksperterne fra Tokyobike. Den klæder din cykel, men kan også tages af og bruges som skulder taske og bære papirer og bøger til kontorer og universiteter. Simpelt design i kvalitetsmaterialer. Klart et af ugens bedste fund.

Persol ’The Icons Collection’



Et af de ældste og mest respekterede solbrillemærker har sendt en ny kollektion af briller på gaden. ’The Icon Collection’ er brillesamlingen blvet døbt. Og det er der en særlig grund til. Italienske Persol har nemlig samlet deres mest ikoniske brillestel – nogle er blevet opdateret, andre kommer i sin originale form – og relanceret dem. Heriblandt modellerne 649 og 714, som begge er lavet af den kendte designer Steve McQueen tilbage i slutningen af 1960’erne. Alle Persols briller er stadig håndlavet og bliver fremstillet på deres historiske fabrik i Lauriano. Se hele Icon-kollektionen her.

Norse Projects Sam Scottish Knit – 900 kr.



Sidste års populære striktrøje fra Norse er vendt tilbage. De danske designere har valgt relancere uldtrøjen, der bliver lavet af skotske uldspecialister. En varm uldtrøje er guld værd til vintersæsonen, og denne her fra Norse er helt en oplagt kandidat. Den fås i 9 forskellige farver, så smut forbi Norses butik og tjek alle trøjerne ud.

Wood Wood Outrun 2014



Vi slutter ugen af med en, for denne blog, alternativ nyhed. Men det er bestemt værd at nævne, at Wood Wood lige har åbnet for registrering for deres urbane stafetløb Outrun. I samarbejde med NBRO Running og Nike afholder Wood Wood deres årlige stafet i Søndermarken på Frederiksberg den 13. december. Her stiller man op sammen med venner eller kollegaer og danner er hold af fire personer. Hver deltager løber 2,2 kilometer. Et sjovt og anderledes løb, hvor der også gøres lidt ud af holdenes visuelle fremtoning. Forvent hård konkurrence, men også masser af godt humør. Og så kan der vindes fede præmier fra Nike og Wood Wood. Læs mere og tilmeld dig løbet her.

LÆS OGSÅ: Universets mest uheldige skjortevalg

LÆS OGSÅ: Det ramte denne uge: Cool skitøj

LÆS OGSÅ: Soulland genopliver Gordon Gekko