I denne uge hylder vi skandinavisk design. Og det gør vi ved at sætte fokus på Acnes nye accessoirers, COS’s efterårskollektion og Fritz Hansens nye cykel. 

Danske Rains, som primært er kendt for at lave nogle af tidens mest populære regnjakker, har nu valgt at kaste sig over sko. Det gør de i samarbejde med nogle som kender branchen rigtig godt, nemlig sejlersko-magerne Sperry. 

LÆS OGSÅ: Klassisk efterår: 17 nye og varmere skjorter

Og så har Nike overrasket alle med en ny udgave af en af deres største klassikere.

Det er overskrifterne for ugens vigtigste stil- og modenyheder. Lad os komme i gang.

Nike redefinerer deres ikoniske Air Force 1

Vi ser hele tiden sneaker-producenter nyfortolke deres ikoniske modeller, for hele tiden at holde liv i dem. Disse nye ansigtsløft er sjældent særlig opsigtsvækkende, og for det meste har man blot valgt at skifte farven på hælen eller bruge et nyt materiale til overdelen. Men Nike må siges at have gjort noget helt andet med deres nye udgave af deres Air Force 1-model. 



I samarbejde med Acronym har Nike-designerne skiftet materialerne på hælen og overdelen, givet sålen et design, som vi kender fra Lunar-modellen og tilsat en lynlås på overdelens side. Man kan i hvert fald ikke anklage dem for at være kedelige. 



Den nye Nike-sneaker kommer i tre forskellige farver og kan allerede købes i Nikes europæiske netbutik

Efterårets lækreste accessoirers 



Acne Studios har i ugens løb sendt en ny kollektion af forskellige læder-accessoirers på gaden. Kollektionen indbefatter punge, kortholdere, Ipad-covers og andre småting, som gør hverdagen lidt lækre. Næsten alle produkterne, der er håndlavet i Italien, kan fås i hvid, blå, sort, bordeux og orange.

LÆS OGSÅ: Modeposten: Efterårets fedeste sneakersamarbejder og Apple, der forsøger at gøre deres ur luksuøst



I forskellige Acne-butikker er det muligt at få indgraveret en personlig signatur. Priserne ligger fra 700-3.200 kroner, og det hele kan fås online



Acne Studios Larimar black til 1395 kroner

Fritz Hansen går ind i cykelbranchen

I Danmark er vi vilde med vores designklassikere, som fx Arne Jacobsens 7’er-stol og Hans J. Wegners Y-stol, og vi er blevet ramt af en stor cykel-trend. Netop disse to interesser har den danske møbelproducent, Fritz Hansen, i samarbejde med cykeleksperterne Verlorbis, forenet i en række nye produkter. 



Det indbefatter blandt andet en utrolig elegant og stilren citycykel, som er inspireret af 7’er-stolen, der i år fejrer 60 års jubilæum. Der er Brooks-sadel i læder, læder håndtag og en kobber ringeklokke. 



Derudover har samarbejdet også resulteret i en række flotte lædertasker, der er håndlavede i Sverige. 

Det hele kan købes lige her

Er det COS’s fedeste kollektion til dags dato?

Den luksuøse svenske highstreet-kæde har netop offentliggjort endnu en lookbook for efterårs- og vinterkollektionen. Og niveauet har nok aldrig været højere hos COS, der med denne kollektion rammer tidens tendenser perfekt. 



Der er oversized frakker, rullekraver og jordfarver, men samtidigt har COS sat sit helt eget præg på tidens populære elementer med nytænkende silhuetter og fit. Det hele er som sædvanligvis stadig meget enkelt og klassisk. 



COS Merino Roll-Neck Jumper til 490 kroner



COS Collarless Wool Coat til 1750 kroner



COS Wool and Cashmere Scarf til 390 kroner

De fedeste sneakers fra New Yorks modeuge

Der har været modeuge i New York i ugens løb, hvor blandt andet Kanye West fremviste sin anden Yeezy-kollektion, der efterfølgende skabte masser af komiske reaktioner på de sociale medier. Som et led af  deres modeuge-dækning har Highsnobiety fotograferet en masse modefolk og deres sneakers. Derefter har de samlet deres 15 favoritter. 

LÆS OGSÅ: Nyt dansk sneakermærke: ” Indenfor fem år vil vi blive nævnt blandt de største og bedste i verden”



Stilmæssigt er folk altid lidt mere vovede under modeuger og i New York generelt, end vi er herhjemme i København, men billederne giver stadig en god indikation om, i hvilken retning sneaker-moden går. 



Se alle 15 billeder her

Rains laver samarbejde med legendarisk sejlerskos-producent

De populære, danske regntøjsproducenter Rains er klar til at løfte sløret for et nyt samarbejde. Denne gang har de slået sig sammen med sejlersko-mærket Sperry, der har lavet sejlersko siden 1935 og er blevet en vaskeægte klassiker. De to har lavet en minikollektion bestående af to par vandtætte sko, hvoraf det ene er en nyfortolkning af Sperrys ikoniske Top-Sider sejlersko. 



Euroman.dk tog en kort snak med marketing ansvarlig hos Rains, Philip Lotko.

Hvordan kom samarbejdet med Sperry i stand?

"Vi har igennem halvandet år haft en løbende dialog med Sperry omkring timing, grundlaget og designet for et samarbejde. Det har været kendetegnet for hele processen, at vi ville udvikle et produkt, som tilgodeser og repræsenterer det bedste fra os begge."

Hvad har Rains stået for i processen? 

"Rains har stået for at designe begge sko til kollektionen – vores design-team har forsøgt at implementere signatur elementer fra vores klassiske produkter. Og tilføre kollektionen de lette materialer vi bruger til vores regnjakker i form af skoposer, som følger med, når du køber et par af de nye sko." 



Vi ser hele tiden mærker samarbejde på tværs af modebranchen, hvad betyder samarbejder for Rains?

"Samarbejder med andre brands, der sælger anderledes produkter end os selv, er med til at udvikle og forstørre vores produktsortiment. Samtidigt giver det stor inspiration til vores egen tilgang til designprocessen og udvikle vores klassiske Rains-produkter."
 

 

Er sejlerskoen tilbage? 

"Om sejlerskoen er tilbage i modebilledet er svært at sige. Hvis du spørger visse mennesker har den nok aldrig været helt ude, men jeg tror, at designklassikere som Sperry Topsider-skoene har godt af at blive nyfortolket og gerne af brands eller personer, som har en anden tilgangsvinkel." 

De nye Rains x Sperry sko kan købes fra fredag den 18. september kl. 15 hos blandt andet Colette og Sperrys webshop

LÆS OGSÅ: Moderedaktørens 3 gode råd til at købe et ur

LÆS OGSÅ: Slidstærkt efterår: 42 jakker, skjorter og striktrøjer

LÆS OGSÅ: Gå efteråret velklædt i møde: 14 nye jakker