Tæppet er faldet over Københavns modeuge, og det er tid til at gøre status over nogle af de største og mest spetakulære shows.

Barbara I Gongini



Barbara I Gongini holdt sig i sit sorte univers med bløde læderjakker, sporty sweatpants og basketshorts i læder og bløde flagrende materialer.

David Andersen






Velsiddende blazere med elastikdetaljer, shorts og sandaler med metalplader prægede David Andersens skarpe S/S 15 show, der blev afholdt blandt stenstatuer i Christian d. IV’s Bryghus. Udtrykket var mere maskulint, end hvad vi plejer at se fra designerens hånd, og det klædte ham. Der var bomberjakker med flet detaljer, bikerjakker og veste i læder og mesh materiale, og suits med shorts – både til knæet og ultra korte. Vi holder os nok til knælængden. 

Wali Mohammed Barrech






Sidste sæson var der blod på catwalken, denne sæson var der regn, mørklægning og tåge. Designeren Wali Mohammed Barrechs S/S 15 kollektion blev præsenteret i en parkeringskælder, hvor der ikke var sparet på effekterne. Selve kollektionen havde et flot futuristisk udtryk, med high-tech materialer som plastik, nylon og mesh. Der var knald på farverne, print med billeder fra Google maps og nogle rigtig vellykkede jakker og frakker.

Mads Nørgaard



Mads Nørgaard afholdt sit show i smukke rå lokaler på Charlottenborg, en i modehenseende uberørt location, der gik perfekt i spænd med kollektions udtryk. ”Out of Blue” var titlen på showet, der præsenterede denim på denim, både i hvid, lyse og mellemblå nuancer. Jeansne var oversize og hang på hoften, og denimjakker havde en perfekt boxy pasform. Hele herligheden tilsat custommized Puma sneakers.

Bruuns Bazaar






Bruuns Bazaar fejrede deres 20 års jubilæum med en klædelig kollektion i deres smukke gårdhave. Farvevalget var nedtonet og silhuetten var klassisk, med smalle enkeltradede blazere, bukser der stumpede, poloer og carcoats og basketinspirerede shorts til knæet i flere varianter.

Soulland






Under en intimmiddag præsenterede Soulland deres bud på en S/S 15 kollektion, der havde København som omdrejningspunkt og inspiration, med hawaii print, suit elementer og skarpe detaljer.

Jean/Phillip






Designeren Jean Phillip viste en sporty kollektion med bløde silhuetter, print og fint strik, og en af sæsonens flotteste parka coats.

Asger Juel Larsen






Tonen til Asger Juel Larsens S/S 15 show blev sat af det Stockholm-baserede punkband Grieved, der flankerede begge sider af catwalken. Til de hårde toner travede modeller med sorte parykker ned af catwalken iført punkinspirerede klude med stramme sorte jeans, massere af nitter, neonfarver og neopren. Der var printede sæt, flotte jakker og tunge sorte støvler - en gennemført kollektion fra dansk herremodes øjesten.

Henrik Vibskov






Henrik Vibskov leverede modeugens sidste og mest opfindsomme show. Showet blev afholdt i en parkeringskælder på Papirøen. I midten af catwalken var der placeret et stort basin, hvor dansere i badedragter og badebukser leverede en imponerende performance, så vandet plaskede ud på publikum. Selve kollektionen var mere nedtonet, end hvad vi er vant til at se fra Henrik Vibskov, dog langt fra kedelig. Silhuetten var løs og afslappet, med sporty shorts, printede sæt, kvaster og oversize sweatshirts med læderflet. Alle gik derfra med et stort smil på læben.