Opskrift:
Prøv noget andet end den store lørdagskylling og servér delikate poussiner med citron, honning og ovnstegte pastinakker
Vi går mod lysere tider, og hvorfor ikke skyde den første forårsmåned i gang med en lækker martsmenu?
Ingredienser
Poussiner
- 3 poussiner
- 2 økologiske citroner
- 3 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. sorte peberkorn
- Salt
- 2 spsk. flydende honning
Ovnstegte pastinakker
- 750 g pastinakker
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og sort peber
- 1 god håndfuld bredbladet persille
- 2 spsk. kapers
- 100 g cremefraiche 38 %
Sådan gør du:
Poussiner
- Flæk poussinerne.
- Halvér den ene citron, og skær den i tynde skiver.
- Gnid poussinerne i 1 spsk. olivenolie, og vend dem sammen med citronskiverne, så de får lidt saft på sig. Krydr poussinerne med salt og peber på alle sider, og læg dem med skindsiden opad i et ovnfast fad. Kom citronskiverne med i fadet. Bag poussinerne i 30 minutter ved 200 grader.
- Riv skallen, og pres saften af den anden citron, og bland det med resten af olivenolien. Knus eller riv hvidløget, og knus peberkornene groft i en morter. Kom begge dele i citronblandingen sammen med lidt salt og honningen. Rør det sammen.
- Efter poussinerne har været i ovnen i 30 minutter, pensles de med citronmarinaden og steger videre i 10 minutter.
Ovnstegte pastinakker
- Pastinakkerne skæres i kvarte og vendes med olivenolie og lidt salt og peber.
- Læg dem i ét lag i et ovnfast fad, og bag dem i 25 minutter ved 200 grader.
- Hak persillen groft sammen med kapers.
- Læg de bagte pastinakker i et fad, og kom cremefraiche over. Drys med persille og kapers.