Hvor orienterer du dig, når du står op?

”Det første, jeg tjekker, er Washington Posts nyhedsbrev Today’s WorldView. Det er overskueligt og skarpt, og hver dag er der en geopolitisk nyhedsanalyse, som ofte er skrevet af en fyr ved navn Ishaan Tharoor. Hans spændvidde er meget imponerende.

Det var forfatteren Carsten Jensen, der anbefalede mig WorldView for nogle år siden – jeg tror endda, at han kaldte det for sin ’nyhedsbibel.’ Klokken 7 udkommer The New York Times’ nyhedsbrev Briefing, som er næsten lige så godt, bare skrevet lidt mere generisk.

Engang syntes jeg, at radioprogrammet ’P1 Morgen’ var uomgængeligt, men det er faldet af på den, efter at det rigtige Radio24syv lukkede, og konkurrencen på morgenfladen forsvandt.

Mange danske medier bruger alt for meget energi på at holde et højt bundniveau i stedet for at findyrke overraskelsen og det originale greb. Jeg kalder fænomenet ’en ring af lort’. Hvis man googler ’Oliver Stilling’ og ’en ring af lort’, kan man læse mere om det.”

Hører du slet ikke radio om morgenen? 

”Hvis jeg kører min yngste søn i skole i bil, hører vi P4’s morgenflade. Det er perfekt til en 10-årig. Der er et sted på vores rute, hvor P4 København pludselig skifter til P4 Sjælland af sig selv på grund af atmosfæriske forstyrrelser. ’Så, nu skete det!’ siger vi så til hinanden.”

Hvilke aviser abonnerer du på?

”Jeg gad godt at være lidt bedre til fransk eller tysk, for så ville jeg klart orientere mig mindre angelsaksisk. Jeg abonnerer digitalt på The Guardian, Washington Post og The New York Times.

Gennem Føljeton har jeg adgang til Information og Berlingske – dog ikke på papir. Jeg er akkurat ung nok til ikke at have et nostalgisk forhold til lugten af tryksværte.

Jeg vil tilføje, at Berlingskes overdrevne brug af clickbait-overskrifter på deres hjemmeside driver mig til vanvid. Det har nået et leje, hvor det nærmest er parodisk. Avisen må virkelig være presset økonomisk.”

Hvilke podcasts lytter du til?

”Financial Times’ korte, daglige ’News Briefing’ er ret funky. Og så tjekker jeg ofte lige Dagbladet Informations ugentlige podcast, Radio Information, der har Anna von Sperling som vært. Det taler ikke ned til lytteren og er ofte originalt.

Da Henrik Nordbrandt døde, havde Sperling Informations litteraturanmelder Erik Skyum-Nielsen i studiet. Han havde medbragt næsten alle Nordbrandts digtsamlinger, og så gennemgik de ellers hans karriere rimelig slavisk. Det var fremragende og nørdet.

Derudover hører jeg London Review of Books’ podcast, som har en ret blæret britisk tilbagelænethed. Hvis jeg lytter til ’Genstart’, er det med dobbelt hastighed, fordi værterne taler så langsomt.”

Hvilke udenlandske medier følger du særligt med i?

”Foruden nogle af dem jeg nævnte før så The New Yorker, New York Review of Books, The Economist, The Art Newspaper og Emily Atkins klimanyhedsbrev ’Heated’.”

Er der nogle journalister, du særligt vil fremhæve? 

”Jeg læser altid Lars Trier Mogensens politiske analyser. Han er vel en af de to-tre bedste politiske kommentatorer herhjemme. Lars, som er medstifter af Føljeton, har engang sagt til mig, at han synes, at Søs Marie Serup er den bedste. Det ved jeg ikke, om jeg må sige videre?

Hvis vi skal se til udlandet, vil jeg fremhæve amerikaneren Joan Acocella, der skriver om dans og psykologi og alt derimellem, og den britiske journalist og aktivist George Monbiot, som optræder i The Guardian.”

Følger du bestemte personer på sociale medier?

”Ja, meget! Jeg opdagede for nylig, at jeg følger 2.000 Instagram-profiler. Det er jo latterligt. Nu arbejder jeg møjsommeligt på at komme ned på 999. Jeg kan nærmest ikke huske, hvem jeg følger. Nu fjerner jeg folk, der støjer eller ikke bidrager med noget opbyggeligt, som en ligusterfascist fjerner ukrudt fra sin have.”

Kan det passe, at du troller Kristeligt Dagblad på Facebook?

”Ja, det er rigtigt. Jeg har prøvet at skrive lidt ultrakort feedback i kommentarfelterne, når de lægger deres artikler ud. De havde på et tidspunkt en tendens til at dele deres mest idiotiske indhold, formentlig i håb om, at det var så dumt, at folk ikke kunne lade være med at klikke på det. Jeg glemmer aldrig overskriften: ’Teolog: Alle mennesker er allerede kristne. Også selv om de ikke ved det’.”