Den nye fodboldsæson er blevet sparket i gang rundt om i Europa. En ting er, om fodboldspillerne er i topform, hvem der er blevet solgt til hvem og hvilke hold, der går hele vejen i Champions League. En helt anden men mindst ligeså interessant ting er de nye trøjer, spillerne bærer. Der er genialiteter og fadæser. Vi har taget et kig ud i Europa og fået moderedaktør Frederik Lentz Andersen til at give sit besyv med.

Se de 8 bedste og de 2 værste trøjer for den nye sæson på de følgende sider.

AC Milan hjemmebanetrøje


Frederik Lentz Andersen:

"Kombinationen af rød og sort er en klassisk rock reference med rødder til Elvis' storhedstid. Milans trøje er benhård og meget maskulin, og det er godt at se at de smalle striber er blevet genintroduceret til fordel for de brede."

Atletico Bilbao udebanetrøje


Frederik Lentz Andersen:

"Et smagfuldt miks af rød, grøn og hvid trækker på Baskerlandets flag Ikkurina, en naturlig forlængelse af den klassiske bolchestribede hjemmebanetrøje. God stil, der giver mening."

Celtic FC udebanetrøje


Frederik Lentz Andersen:

"Celtics udebanetrøje domineres af tværstriber i to nuancer grå. En modig idé når man tager de maskuline skotske fans i betragtning, men trøjen er gennemført."

FC Barcelona hjemmebanetrøje


Frederik Lentz Andersen:

"Forza Barca! Der er ikke så meget at spille om. Farverne fungerer og fænger verden over, og at striberne brydes skråt over brystet er en interessant detalje."

Liverpool udebanetrøje


Frederik Lentz Andersen:

"Der er noget med englændere og deres nålestriber. De forstår at trække selv de mest lavkulturelle elementer op på et stilfuldt niveau. En af sæsonens mest tjekkede trøjer."

Manchester City hjemmebanetrøje


Frederik Lentz Andersen:

"Nogle gange ligger det hele i detaljen. Manchester City har gjort exeptionelt meget ud af kraven og det fuldender den simple og ikoniske trøje. Meget tjekket."

Newcastle United


Frederik Lentz Andersen:

"Simple farvekombinationer og især sort/hvide kombinationer fungerer næsten altid. Newcastles hjemmebanetrøje er sikker i sin stil, omend der ikke tages store chancer for at skille sig ud."

Tottenham Hotspur hjemmebanetrøje


Frederik Lentz Andersen:

"Selvom den er ultra simpelt sammensat, så virker den og den virker oveni købet eksklusiv. Måske er det kraven, Måske er det dyremotiverne der harmonerer eller måske er det bare den knækkede men massivt og altdominerende hvide tone."

Borussia Dortmund


Frederik Lentz Andersen:

"Kun i Tyskland kan nogen finde på at spille i noget så grimt. Udover at den faktisk mere ligner en cykeltrøje end en fodboldtrøje, så burde den have været reduceret til at blive præsenteret 1. April."

Lille OSC


Frederik Lentz Andersen:

"Jeg satser på, at der sidder en doven designer med røde ører. Absolut den kedeligste trøje i forsamlingen."