5 dl gulerodsjuice
30 g gær
400 g durummel
400 g hvedemel
20 g salt
100 g hønsefedt
2 violette gulerødder
Olie til pensling

Lun gulerodsjuicen op til ca. 30 grader, og opløs gæren heri. Ælt begge slags mel i sammen med hønsefedt og salt. Lad dejen hæve til dobbeltstørrelse. Skræl og skyl gulerødderne, og halvér dem på langs. Del derefter dejen i 4 stykker. Stram op til runde brød ved gentagende gange at folde dejen ind under sig selv. Lav et snit i midten, og læg en halv gulerod i hvert snit.

Lad nu brødene hæve et lunt sted i ca. 45 minutter og pensl med olivenolie. Bag i ovnen ved 170 grader i 45 minutter.

Tip
Gulerodsjuicen kan fx være fra Biotta eller friskjuicet på saftcentrifuge, hvis man har en sådan. Hønsefedt får man, når man skummer en hønsekødssuppe af.