De fleste vil nok være bekendt med, at Kanye West blev gift i weekenden. 

Ud over sit ægteskab med kvinden, der fra nu af bærer navnet Kim Kardashian West, er rapperen også i et andet indbringende partnerskab, nemlig med Adidas.

Til juni kommer rapperens første sko designet for Adidas på markedet. 

Og nu, mindre end tre uger inden fodbold-VM går i gang, kan Adidas også give en forsmag på et nummer fra Kanyes næste album, der angivelig er planlagt til udgivelse en gang i løbet af sommeren. Det sker i denne reklame, der vinkler på nogle i VM-sammenhænge atypiske, men ikke irrelevante aspekter:

Ofte handler fodboldreklamer mest om usandsynligt blærede tricks, sambabold, munter folkefest og sejrssikre stjerner.

Ikke denne her, hvor budskabet godt nok er et klichepræget ”alt eller intet”, men kommer på en mere præstationsangst baggrund. Det ambivalente fokus op til den store styrkeprøve, hvor alle stjerner på forhånd bliver promoveret massivt, men kan ende med at falde fatalt igennem.

Som Kanye West i spoken word-stil siger ind over det klaustrofobiske beat:

”You see sharks in the water.”

“You don’t seek murder like this this often.”

Det er ikke godt at vide, hvordan Messi sover for tiden, men man kunne sagtens forestille sig, at frygten for skinnebensbrud eller sportslig fiasko indimellem kigger frem i REM-søvnen.

Og Kanye? Han interesserer sig vist ikke så meget for fodbold, så mon ikke han sover trygt og drømmer sødt om sin bankkonto.