På et hotelværelse i et gråt London sidder omkring 30 journalister. Nogle småsnakker, mens andre øver sig på at stille deres nedskrevne spørgsmål på engelsk. De venter alle sammen på, at kvinden med walkie-talkien kommer ind og siger:

”Så er det din tur, Seth MacFarlane er klar nu”.

Seth MacFarlane, som fik sit gennembrud med animationskomedieserierne ’Family Guy’ og ’American Dad’, er i dag i London for at snakke om sin nyeste spillefilm ’A Million Ways to Die in the West’. En westernkomedie, som er skrevet og instrueret af MacFarlane, der også spiller hovedrollen.



På baggrund af traileren skrev Euroman tidligere, at amerikanerens nyeste film så ud til at balancere på vippen mellem det virkelig morsomme og det virkelig platte. Og efter at have set hele filmen hælder vi desværre nok mest til det sidste. Men denne eftermiddag i London er flere journalister heldigvis dybt uenige, og sådan får vi noget at snakke om. At skribenter ikke bryder sig om Seth MacFarlanes arbejde, er dog ikke uvant for hovedpersonen selv.

”Den eneste sted, hvor jeg stadig føler mig som en Hollywood-outsider er i forhold til kritikerne, som ikke kan lide, hvad jeg laver. Men det vokser man med, og det hænger nok sammen med den type comedy, som vi laver,” fortæller MacFarlane i London, da det endelig er Euromans tur.

”Jeg fik dog en god anmeldelse fra Roger Eberts, da jeg lavede ’Ted’ (MacFarlanes første spillefilm fra 2012 red.) . Den var jeg glad for, da jeg i mange år har læst hans anmeldelser. Han skrev engang noget med, at hvis det får dig til at le, er det sjovt. Hvis det tænder dig, er det sexet. Og gør man det til mere end det, begynder man at overkomplicere tingene.”

LÆS OGSÅ: Se trailer: Seth MacFarlane er endelig tilbage

At MacFarlanes nyeste film får et ordentligt hak i tuden med én stjerne på Roger Eberts egen hjemmeside, kan man så tygge på. Heldigvis er det ikke journalister, som definerer en filmsucces, men derimod publikum, og her virker MacFarlane velforberedt.

”Inden jeg offentliggør en film, viser jeg den for så mange som muligt. Og så forskellige publikummer i verden. Man begynder at se et mønster med jokes, som scorer højt hver gang og jokes, som aldrig virker. Vi tester alle jokes igen og igen, indtil vi har en film udelukkende bestående af jokes, der rammer bull’s eye.” Og bull’s eye bliver ramt. I hvert fald ifølge en kvindelig hollandsk journalist fra førnævnte venteværelse, som fandt filmen ustyrligt morsom:

”Hvis man griner af første joke, så griner man også af resten. Det gælder så også modsat.”  

Et andet bevis på, at MacFarlane har fat i den lange ende, er listen med kendte skuespillere, som har sagt ja til at spille med i westernkomedien. Udover en altid velspillende Neil Patrick Harris og Amanda Seyfried, er også Charlize Theron en af de bærende roller     

”Charlize forstod rollens alfahan-agtige væremåde og rollens ønske om at ændre livstil og at kunne le med Albert (spillet af MacFarlane). Og så var elskovsscenerne heller ikke dårlige dage på kontoret,” fortæller MacFarlane, som også har overtalt Giovanni Ribisi, Sarah Silverman samt Liam Neeson, der spiller skurken Clinch Leatherwood. Derudover er for eksempel Ryan Reynolds og Ewan McGregor blot krediteret som henholdsvis ’Man Killed by Clinch’ og ’Cowboy at Fair’. Det kan man kalde overflod. 



”Selvom jeg til tider er lidt en outsider i Hollywood, er jeg dog alligevel så integreret, at jeg har en masse venner, som er villige til at løbe en kreativ risiko sammen med mig,” fortæller den populære stjerne. 

At MacFarlane har mange venner i Hollywood, vil måske overraske faste seere af Family Guy, som ved, hvordan serien hænger kendte, og særligt skuespillere ud i grove jokes. Men faktisk er det lige omvendt, fortæller MacFarlane. 

”Peter Griffin skriver på et tidspunkt et hånligt fanbrev til den engelske skuespiller Cary Elwes. En dag sidder vi og skriver på et nyt afsnit, og ind kommer den virkelige Cary Elwes med et svar på Peters brev, og begynder at læse det højt. Det, syntes vi, var virkelig morsomt, så vi havde ham efterfølgende med i Family Guy.”

Men der er også nogen, som ikke bryder sig om at blive gjort til grin. For eksempel skuespilleren Adrien Brody, som nævnes i afsnittet ’And then there were fewer’ fra niende sæson. ’

”Brody laver mange højpandede og intellektuelle film, hvilket han er sindssygt dygtig til, men de ses måske ikke af så mange. Så vi lavede en joke om det. Da jeg på et tidspunkt møder ham til en fest, sagde jeg, at jeg ikke håbede, at han tog joken personligt, og at jeg godt kunne lide hans nyeste film. Men den bro kunne jeg desværre ikke reparere,” siger MacFarlane, som venligt bliver siddende og småsnakker, selvom damen med walkie-talkien siger, at tiden er gået.

Om ’A Million Ways to Die in the West’ er plat eller morsom, kan du selv vurdere i dag, når filmen har premiere over hele landet.

Du vidste (måske) heller ikke, at Seth MacFarlane…

… har arbejdet hos tegnefilmstudiet Hanna- Barbera, hvor han animerede og skrev afsnit til ’Johnny Bravo’ og ’Dexter’.

… skulle have været ombord på flyet, som ramte ind i World Trade Centers nordlige tårn 11. september 2001. MacFarlane kom for sent, fordi rejseagenten havde givet ham et forkert rejsetidspunkt.

… baserede Family Guy-hovedperson Peter Griffins stemme på en højrøstet  sikkerhedsvagt på det college, han gik på.

… har fået sangtræning af et 90-årigt ægtepar, som også har haft Frank Sinatra som elev.

… mener at ’The Jerk’ fra 1979 med Steve Martin i hovedrollen, er den sjoveste film nogensinde.