Det er måske undtagelsen med opskrifter på Euroman, men det er sæson for koldskål, og at lave sin egen, er lige så nemt som at klø sig i armhulen. Og så er det en ren foræring, hvis du vil imponere damen, vennerne eller svigermor. Det tager fem minutter, og så smager det, så fuglende synger. Sæt i gang!

Alt du skal bruge er:

2 pasteuriserede æggeblommer
1 vaniljestang (eller en tsk vaniljesukker)
1 dl. rørsukker
½ øko citron (og det er både skal og saft, der kan fyres i)
1 liter kærnemælk

Start med at skrabe kornene ud af vaniljestangen og mos det sammen med en smule af rørsukkeret. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljetamtam og friskrevet citronskal sammen. Du kan bruge alt fra en blender til en håndmikser og biceps. Når det hele er bakset sammen til en luftig masse, tilsætter du kærnemælken og rører igen. Så er det bare at smage til med lidt citronsaft og stille den på køl, indtil den skal serveres.

Udover kammerjunker, kan du også gøre det ekstra lækkert med jordbær eller, endnu bedre, knuste Oreos på toppen.

Bon Appétit!

LÆS OGSÅ Smagen af sommer: Fire drinks med Campari