'Straight Outta Compton', filmen om N.W.A., der har været længe undervejs, får premiere til august. 

Film, der som denne ventes med spænding, har ofte et langt liv med masser af teasere og trailere, der er med til at opbygge forventningerne yderligere.

Derfor har det undret, at der har været forholdsvis stille om den biografiske film om en af raphistoriens mest betydningsfulde grupper.

Men forleden kom det første billedmateriale op til overfladen, da rapperen Ice Cube, spillede teaseren til filmen under en koncert i Sydney.

En optagelse fra en fan, der siden er dukket op på YouTube, giver en relativt god ide om filmens billedunivers, der selvfølgelig er rigt på affjedrede biler og afklædte damer. Aggressiv rap kommer der selvfølgelig også til at være rigeligt af i filmen.

Selv om dette klip ikke røber meget om handlingen, er der allerede diskussion af de få detaljer, der bliver røbet.

Det virker som om, gruppens manager, i filmen spillet af Paul Giamatti, en af de få kendte skuespillere, der medvirker, vil få en markant rolle. Det er ham, der åbner traileren med at sige, at

"folk er bange for jer, de tror, I er farlige. Men I har en unik stemme. En stemme, verden bliver nødt til at høre."  

Det er også ham, der mod slutningen af traileren spørger Easy-E, hvad N.W.A. står for.

Siden N.W.A.s opløsning har medlemmerne Dr. Dre og Ice Cube samt den afdøde rapper Easy-E's kone haft et bittert forhold til virkelighedens Jerry Heller, som de har beskyldt for ikke at betale dem de penge, de har krav på.

Det bliver interessant at se, hvor venligt filmen, der har netop Dr. Dre, Ice Cube og Easy-E's enke Tomica Woods-Wright som producere, kommer til at fremstille Jerry Heller. Agenten har da også allerede truet med retslige tiltag, hvis han føler sig tilsvinet, skriver Guardians Ben Westhoff.

Skribenten gør også opmærksom på et andet forhold i traileren, der vidner om, at den sande historie om N.W.A. ikke nødvendigvis er den, vi kommer til at se i filmen. I en scene besøger karakteren Nicole Threatt Dr. Dre i fængslet. De er i dag mand og kone, men det var de ikke dengang, hvor Threatt var gift med en Los Angeles Lakers-spiller.

LÆS OGSÅ: Barack og Michelles første date bliver til en film

LÆS OGSÅ: David Fincher: Instagrams forbandelse

LÆS OGSÅ: År 2014's bedste film