Martin Qvist

32 år, store manager for Gant Rugger

Hvornår føler du dig mest velklædt? 
 
”Det gør jeg, når jeg går på arbejde. Jeg elsker at dresse mig op i hverdagen, og jeg ser ikke anderledes ud en lørdag aften end en tirsdag formiddag, det er det samme hele ugen. Jeg har det bedst, når jeg har slips på. Min uniform består typisk af en brogue-sko, en dress-buks i enten grå eller mørkeblå, som skal stumpe, en lyseblå- og hvidstribet skjorte med en tynd strik over og så slipset til at fuldende. Og så går jeg med min grå hat stort set hver dag.”
Hvem synes du er Danmarks bedst klædte mand?
 
”Det er min gode ven Ruben Bellman. Han er altid velklædt og kører sin stil helt igennem. Blomst i reverset, klud og styr på alle detaljer. Det er tydeligt at se, hvordan han hviler i sin stil og føler sig godt tilpas. Det bedste er den overraskende reaktion, han får, når han svarer folk på deres spørgsmål om, hvad han laver til hverdag. Han arbejder på McDonald’s.”

LÆS OGSÅ: Læsernes kåring: Danmarks bedst klædte mand 2015 - Nr. 3 Jon Munk Ellingsgaard
Hvilken ting i din garderobe er du gladest for?
 
”Det må være min grå hat fra Jaxon. Den er jeg rigtig glad for, den fuldender tit mit outfit. Jeg købte den for halvandet år siden på nettet, selv om jeg helst køber mine ting i rigtige butikker. Det er en kraftig uldhat, som simpelthen ikke kan slides op, for så havde den været i laser på nuværende tidspunkt. Jeg ser ikke så mange i bybilledet, der går med hat, og det er en skam, for flere burde tage springet ud i det. Heldigvis er der flere og flere, der spørger interesseret til den.”


Hvilken ting i din garderobe fortæller den bedste historie?

”Mit Rolex-ur, som jeg har fået i gave. Det er fra det år, jeg blev født, 1983, og har stor betydning for mig. Jeg fik det i 30-års fødselsdagsgave. Hvis huset brændte, og jeg lå og sov, ville det være den ting, jeg kæmpede for at få med ud. Det er et Oysterdate model 6694. Jeg har haft nogle gamle Omega-ure, men når det der Rolex-ur ligger og kigger på mig hver dag, kommer jeg aldrig til at gå med andre. Jeg har lige haft det til reparation.
Det har været de længste tre uger i mit liv.”

Har du et stilmæssigt forbillede?

”Man kan ikke komme uden om David Beckham. Selv om jeg går meget op i foldbold, er jeg ret ligeglad med ham, men på modesiden er han svær at slå. Han har set ud på mange forskellige måder og er god til at omstille sig og genopfinde sig selv. Han kan både være helt dressed up og sidde helt smadret med hullede jeans på en motorcykel. Ellers har jeg bemærket, hvordan folk på gamle film altid så godt ud. Selv fængselsdragten i en film som ’The Shawshank Redemption’ er pæn, vagtuniformen er langt federe end i dag, og fængselsinspektøren går i dobbeltradet habitjakke.”

LÆS OGSÅ: Julegaver: 58 ting vi ønsker os

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 6 - Thomas Delaney

LÆS OGSÅ: Danmarks bedst klædte mand 2015: Nr. 1 - Mikkel Gregers Jensen