Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Business: En verden af muligheder, hvis du har den rigtige idé

Du kan komme ud i et ’business’-eventyr i stil med dem, Tommy Ahlers og Johan Bülow har oplevet, men omvendt må du også være forberedt på at gå konkurs, ligesom Zlatan Ibrahimovics tøjfirma. Vil du starte egen virksomhed, eller kan du bare godt lide at læse om folk, der har gjort det? Så er du kommet til rette sted.

Læs alle Euromans artikler om business her


vis
mere

Den gode idé

Kig på Tesla, Facebook og Apple. Fælles for de tre verdensomspændende virksomheder er, at de er startet på baggrund af en god idé, som kan blive til et produkt, der kan sælge. Tag for eksempel smiley’en, som er blevet til en milliardforretning i løbet af de seneste årtier, iværksætterne, som vil gøre brugt cykeltøj til en stor forretning, og andre iværksættere, som vil forny tyggegummiet. Der er også dem, som bare gerne vil lave kasketter, mens andre søger til fjerne kyster for at stable en forretning på benene. Om end det virker usandsynligt, at alle ideerne skulle blive til millionforretninger, så fat mod. Der skal jo være nogle, som ender med at kitesurfe side om side med Richard Branson.
 
Overvejer du at kaste dig ud i iværksætterlivet? Så læs med her og få opskriften på det perfekte pitch, så du kan lande et par millioner til din virksomhed fra de rette investorer.

Livet i business

Når du tænker på den klassiske forretningsmand, ledes dine tanker måske mest af alt hen på dyre jakkesæt, 12-timers arbejdsdage og forretningsmøder sent fredag aften, som afsluttes med et fast håndtryk og en lukket aftale. Der er også utrolig mange forretningsfolk, som arbejder 10-12 timer dagligt, og nogle undersøgelser viser da også, at stræbere er de bedste iværksættere.
 
Andre oplever, at ensomhed er en del af succesen, mens en tidligere konsulent hos McKinsey sammenligner jobbet med ekstremsport. Omvendt kan forretningslivet også være helt jordnært. Du kan for eksempel begive dig ud i at rense folks beskidte tøj,  at redesigne populære sneakers, eller også kan du prøve lykken som mobil cykelsmed. Hvem ved, måske bliver det til en stor forretning en dag.

Se, hvad vi ellers skriver om: Iværksætter, Mad, Dessert, Portræt og Mænd