Zlatan Ibrahimovic har i fodboldverdenen et CV, som de færreste kan matche, og hans individuelle præstationer er akkurat så attråværdige, som hans evner til at udtale sig i medierne. Han har spillet i alt fra Ajax til Juventus, Barcelona og Manchester United, og han har vundet 11 nationale mesterskaber og 11 priser som årets svenske fodboldspiller for blot at nævne et par stykker.

Det er uden for fodbolden, der stilles spørgsmålstegn ved Zlatans evner til at skabe succes. Hans tøjfirma ’A-Z’ er nemlig gået konkurs efter blot to år som følge af et tab på 18 millioner pund, svarende til godt og vel 150 millioner danske kroner.

Om sin tid i FC Barcelona udtalte Zlatan, at ”han var en Ferrari, der blev kørt som en Fiat”, og det var der flere fodboldfans, der var villige til at give ham ret i. Manageren i førersædet forstod slet ikke, hvordan Zlatan blev den bedste Zlatan, som Zlatan kunne være.

Siden 2016 har Ibrahimovic selv haft fornøjelsen af at sidde i førersædet på den metaforiske bil, der er hans tøjfirma ’A-Z’. Den virksomhed har netop drejet nøglen om, da de høje markedsføringsomkostninger ikke har leveret det ønskede salg som følge. Derfor findes det nærliggende at sige, at ’A-Z’ var en Fiat, der blev kørt som en Ferrari.

Hvis vi for alvor skal stikke kniven i Zlatans kapitalistiske eskapader, skal vi ikke kigge længere end navnet. ’A-Z’ er nemlig en reference til hans rejse fra amatør til Zlatan, og i bagklogskabens klare lys havde det måske været en idé at kalde det ’Z-A’, men der er ingen grund til at være unødigt stride.

Nu skal vi heller ikke have ondt af den karismatiske svensker, for han har ifølge www.celebritynetworth.com en formue på omtrent 1,2 milliarder kroner og en årlig indkomst på 225 millioner kroner.

Nu må vi bare vente og se, om Zlatan kommer tilbage i en endnu stærkere udgave af Zlatan, end vi nogensinde har set før.

Imidlertid er der stort udsalg hos A-Z, og du kan spare mange procenter, hvis du vil eje noget Zlatan-memorabilia. Du kan besøge hans webshop lige her. 

LÆS OGSÅ: Zlatan laver en Wozniacki: Smider tøjet for ESPN i det årlige og elegante ’Body Issue’

LÆS OGSÅ: Har Zlatan Ibrahimovic solgt ud for at komme til VM?

LÆS OGSÅ: Zlatan scroller ikke med en mus. Han bruger en løve