Sponsoreret af Gastrotools

Mange har pander og gryder med “nonstick”-belægning derhjemme, men de går ofte i stykker efter få års brug. Derfor opfordrer det danske køkkenbrand Gastrotools til at skifte det skrøbelige køkkengrej ud med støbejernsgryder og -pander, der holder i generationer og aldrig går af mode.

BF-stobejern_614.jpg

Udover de slidstærke egenskaber er der også nogle energimæssige fordele at hente. Hvis man fx har gryder og pander lavet i stål eller aluminium, så frigives en masse varmeenergi til luften omkring – i stedet for at blive brugt effektivt i madlavningen.

Selvom støbejernet tager længere tid at varme op, kan det absorbere og frigive varmeenergi til maden, så man sparer på energien, og fordi varmen ikke fiser ud i luften, får man samtidig gode stegeresultater – selvom man skruer ned for blusset.

Lille-gryde_614.jpg

Tilmed er Gastrotools’ støbejernsserie matsort og ru i overfladen, så olie fra madlavning har lettere ved at binde til overfladen og opbygge en naturlig nonstick-effekt over tid. Helt fri for kemikalier.

Er du ny inden for støbejernsverden, anbefaler Gastrotools, at man starter sin samling med en god stegepande og en gryde på 4L - så er man godt i gang.

Stegepande-ribeye_614.jpg

Udforsk hele støbejernsserien her.