Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

En alsidig arbejdshest: Gryderne og panderne i støbejern fra Gastrotools er både slidstærke og energibesparende

En alsidig arbejdshest: Gryderne og panderne i støbejern fra Gastrotools er både slidstærke og energibesparende

Efterår og vinter rimer på simremad, og har man ikke arvet en gedigen støbejernsgryde fra sin bedstemor, er det oplagt at overveje, om den skal finde vej ind i ens køkken. Det mener Gastrotools, der her uddyber, hvorfor man burde rette blikke mod deres slidstærke og robuste støbejernsgryder og -pander.

Mange har pander og gryder med “nonstick”-belægning derhjemme, men de går ofte i stykker efter få års brug. Derfor opfordrer det danske køkkenbrand Gastrotools til at skifte det skrøbelige køkkengrej ud med støbejernsgryder og -pander, der holder i generationer og aldrig går af mode.

BF-stobejern_614.jpg

Udover de slidstærke egenskaber er der også nogle energimæssige fordele at hente. Hvis man fx har gryder og pander lavet i stål eller aluminium, så frigives en masse varmeenergi til luften omkring – i stedet for at blive brugt effektivt i madlavningen.

Selvom støbejernet tager længere tid at varme op, kan det absorbere og frigive varmeenergi til maden, så man sparer på energien, og fordi varmen ikke fiser ud i luften, får man samtidig gode stegeresultater – selvom man skruer ned for blusset.

Lille-gryde_614.jpg

Tilmed er Gastrotools’ støbejernsserie matsort og ru i overfladen, så olie fra madlavning har lettere ved at binde til overfladen og opbygge en naturlig nonstick-effekt over tid. Helt fri for kemikalier.

Er du ny inden for støbejernsverden, anbefaler Gastrotools, at man starter sin samling med en god stegepande og en gryde på 4L - så er man godt i gang.

Stegepande-ribeye_614.jpg

Udforsk hele støbejernsserien her.