Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Interview: Læs interview med skuespillere, sportstjerner og politikere her

Det store interview har været Euromans varemærke, siden magasinet udkom første gang i 1992, og flere af landets største sportsmænd, skuespillere, musikere, forfattere og komikere har indtaget forsiden gennem tiden.

Vores interviews bringer dig helt tæt på nogle af de mest toneangivende personer i ind- og udland. Vi afslører privatpersonen bag politikeren og finder alvoren bag smilet hos vores mest feterede skuespillere og komikere. Og så gør vi dig klogere på, hvilke drømme, ambitioner og sorger, der gemmer sig bag spillertrøjen hos landets største sportsstjerner.


vis
mere

Træd ind i magtens centrum

"Hvis man vil have en ven i politik, må man købe en hund", har USA’s tidligere præsident Harry S. Truman engang sagt. Og politik er da også et til tider beskidt spil, som få gennemfører uden at få bare en lille smule snavs på fingrene. Men selvom det kan være ensomt at indtage magtens korridorer er det er også en unik mulighed for rent faktisk at gøre en forskel.

– Det vil sikkert komme bag på nogle tabloidaviser. Men for mig er politik ikke for sjov. Jeg havde alle mulige andre planer, da jeg var ung. Jeg skulle tjene penge og være en stor advokat, og så er jeg bare blevet suget ind i det her. Og jeg elsker det, fordi politik kan gøre en forskel.

Sådan siger Lars Løkke Rasmussen, der har fået flere tæsk end de fleste gennem sin politiske karriere – og som uforståeligt for mange stadig står endnu. I Euroman’s store interview med landets statsminister hører vi om unge Lars’ forkærlighed for smøger, skak og ‘Saturday Night Fever’ – og om dengang han fik en skideballe af USA’s præsident Donald Trump.

Læs også Euroman’s interview med Naser Khader om den konservative politikers strid med de to kvinder bag Exitcirklen og dyk ned i portrættet af forhenværende finansminsiter Bjarne Corydon, der blev landets mest forhadte politiker efter salget af DONG.

Lær de bedste skuespillere at kende

Danske skuespillere hitter som aldrig før i internationale film og tv-serier. Mads Mikkelsen har spillet med i både James Bond og Star Wars, Sisse Babett Knudsen har givet den som kold kælling i første sæson af HBO’s store satsning ‘Westworld’ og Lars Mikkelsen stjæler showet som russisk præsident i ‘House of Cards’.

Få har dog lige så mange jern i ilden over there, som Pilou Asbæk. På få år har han både givet den som Scarlett Johanssons on screen kæreste, sparket middelalderrøv i verdens største serie ‘Game of Thrones’ og landet karrierens første, udenlandske hovedrolle som ækel zombie-nazist i den amerikanske storfilm ‘Overlord’.

I Euroman’s interview med Pilou Asbæk fortæller han, hvordan det er pludselig at befinde sig i filmens svar på Champions League – og hvorfor det er så skægt at spille skurk.

"Det fede ved at være skurk er, at der er en del mere frihed. Jeg har prøvet at bære rigtig mange film i Danmark, hvor jeg er hovedrollen. Så når filmen er noget lort, er det dig, som knækker nakken, og hvis det er pisse godt, er det også dig, som bliver hyldet. Som skurk har du mere frihjul og råderum til at reagere i og lidt flere muligheder til at tage en større chance."

En anden folkekær skuespiller, som lige nu lander roller i udlandet, er Nikolaj Lie Kaas. Han spiller med i HBO’s store satsning ’Britannia’, der skal forsøge at løfte arven fra ‘Game of Thrones’. I Euroman’s interview med Nikolaj Lie Kaas dykker vi ned i hans lange karriere og hører blandt andet om dengang han som 21-årig teaterskoleelev blev ramt af en overvældende følelse af meningsløshed.

"Jeg har kravlet rundt alle mulige steder. Jeg var en lillefinger fra at tage billetten. Jeg var fuld og dum. Jeg var ligeglad. Jeg legede med grænsen. Når man ikke kan mærke sig selv, går man til ekstremer for at mærke et eller andet."

Hos Euroman løfter vi også blikket fra vores egen andedam og spejder ud over den internationale filmscene. Derfor finder du også interviews med Hollywood-stjerner som Justin Theroux, Emma Stone og Harrison Ford her på siden. Og Joaquin Phoenix, som fortæller om sin metode – eller mangel på samme –dette interview.

"Jeg kan næsten ikke slippe mine roller. Det er også derfor, at jeg aldrig ser mine film. Jeg er bange for at ødelægge den nye rolle, jeg er i gang med, fordi jeg ikke har nogen metode. Jeg ved slet ikke, om jeg er skuespiller, for jeg har ingen gode kneb. Jeg går bare så langt ind i min rolle, at jeg ville blive skizofren, hvis jeg pludselig skulle sidde og se på noget, jeg følte, jeg var engang."

Mød mennesket bag spillerdragten

Sportsstjerner kan få os til at skrige i afmagt og juble af eufori, men ofte ved vi ikke særlig meget om dem. Hos Euroman forsøger vi at trænge ind bag spillerdragten af og blotlægge mennesket nedenunder.

Hvilke bekymringer, fremtidsdrømme og ambitioner rumsterer der fx. i baghovedet på Nicklas Bendtner, når først kampen er fløjtet af? I vores store interview med den kontroversielle fodboldspiller fortæller han, hvordan han har fået et klarsyn i en alder af 30 år. Nu skal det være slut med at opføre sig dumt, spilde kostbar tid og bruge tåbelige penge. Nicklas Bendtner er med andre ord vågnet op.

"Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal forklare det,” begynder han.

”Men det føles, som om fedtet omkring min hjerne er brændt væk. Jeg ser tingene klarere. Både på og udenfor banen.

Du kan også læse vores interview med Jesper Nøddesbo, der afslører, hvordan han har vendt usikkerhed til styrke på håndboldbanen. Og så går vi landets bedste fodboldspiller på klingen i vores store interview med Christian Eriksen.

...og bliv klogere på alle de andre

Erhvervsfolkene, iværksætterne, de kongelige, modellerne og popstjernerne. Euroman har talt med de fleste, som er værd at lytte til i dette land. Det være sig vis- og levemanden Jørgen Leth, iværksætter og uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers eller model og “verdens bedste dårlige far” Oliver Bjerrehus. Eller Prins Nikolai, som i et eksklusivt interview afslører, hvordan det føles at være født ind i en verden af privilegier og pligter.

Her kan du se Oliver Bjerrehus og hans søn.

Se, hvad vi ellers skriver om: Portræt, Psykologi, Video, En Kvinde Vi Kan Li', Historie og Musik