Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Musik - få de bedste interviews, anbefalinger og nyheder her

Hvad enten du er til hip hop, rock n’ roll eller pop, så har Euroman dine dansetrin dækket.

Vi giver dig et overblik over de mest interessante musikudgivelser og leverer dybdeborende interviews med nogle af landets bedste musikere.


vis
mere

“Uden musik ville livet være en fejltagelse”, har den tyske filosof Friedrich Nietzsche engang sagt. Vi kunne ikke være mere enige.

Derfor gør vi hos Euroman også en dyd ud af at holde fingeren på pulsen og anbefale dig det bedste inden for tidens toner.

Og vi kommer vidt omkring i det vidt forgrenede musiklandskab i ind- og udland.

Vi har interviewet det danske heavyrockband Pretty Maids om lanceringen af deres egen rom. Været på techno-krydstogt med sejlene sat mod Ibiza. Diskuteret nationalskjalden C.V. Jørgensens litterære meritter. Talt med en af dansk musiks bedst bevarede hemmeligheder og anbefalet de fem bedste høretelefoner til musikelskeren. For nu blot at nævne en håndfuld.

Hip Hop hitter som aldrig før

Intet musik har dog så meget medvind som hip hop i disse år.

En analyse foretaget af det amerikanske musikanalysebureau Nielsen i 2018 viser, at rock for første gang nogensinde er blevet overhalet af hip hop som den mest populære musikgenre i USA med en samlet markedsandel på 24,5 procent mod rockens 20,8 procent.

Men alt er ikke fryd og gammen i hip hop-land. Rapperen 6ix9ine er anklaget for mordforsøg, og den Grammy-vindende artist 21 Savage er blevet anholdt af de amerikanske immigrationsmyndigheder, efter det er kommet frem, at han i virkeligheden er brite.

Spørger man Euromans faste klummeskribent Magnus Kraft, er de nye hip hop-artisters synderegister dog ikke det største problem med genren. Hip hop er simpelthen blevet for pænt, skriver han i sin klumme ‘Derfor hader jeg god hip hop’, hvor han bl.a. går i kødet på rapperen Anderson .Paak:

“Anderson .Paaks polerede soul-hiphop er for mig et uvelkomment opgør med den punk-æstetik, der altid har drevet hiphop-genren fremad. Måske er det derfor, jeg har udviklet en allergi overfor Anderson .Paak og hiphop, der simpelthen er for god.”

Magnus Kraft kan da glæde sig over, at fortidens punk-æstetik vender tilbage på den store scene, når hip hop-kunstnerne Wu Tang Clan, Public Enemy og De La Soul giver jubilæumskoncerter i Royal Arena 21. maj.

Interviews med landets største musikere

Punk-æstetik er der også rigeligt af i en af Danmarks største hip hop-grupper Suspekt. Som Suspekts egen Emil Simonsen sagde det til Euroman, da vi tog med gruppen på turne i 2017:

“Jeg mener, at der er brug for Suspekt, brug for nogen, der lægger tissemanden i vindueskarmen, når det hele bliver for pænt og rent. Det er en protest mod det moralske overherredømme”.

Og Suspekt er langt fra de eneste musikere, vi har haft i den varme stol.

I 2017 lavede Euroman et interview med Steen Jørgensen og Lars Top-Galia fra Sort Sol, hvor dansk musiks mest legendariske rockband så tilbage på fire vilde årtier med svampetrip, selvmordspunk, bøsseglam og bøllebank.

Musik er også i fokus i Euromans store portræt af to af landets største sangskriver, Søren Huus og Peter Sommer, der står bag nogle af de senere års bedste danske rockskiver.

Og i vores nye interview med musiker Kristian Leth taler den danske frontmand fra The William Blakes åbent og ærligt om frygten for ikke at få nok musik fra hånden.

“Det lyder krukket, men jeg har et grundlæggende mareridt om, at jeg simpelthen ikke får lavet nok. Det er det, som er min kongstanke eller ledestjerne, ja, eller mareridt. Det er det, jeg bliver drevet af. Så jeg går og bander over, at jeg ikke har mere tid. Så snart jeg er færdig med noget, er jeg i gang med noget nyt”, siger han.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hiphop, Interview, Bøger, Portræt, Tendenser, Festival og Fest