Musik

27. juni

Sådan går det med… Laid Back

Sunshine Reggae, White Horse og Bakerman var Laid Backs største hits. Førstnævnte er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer og er et af de mest indtjenende danske sange nogensinde. Men hvad laver den danske duo i dag? Det kan du se i vores helt nye portrætserie ’Sådan går det med…’.

26. juni

Malte Ebert: ”Gulddreng købte mig et bedre studie og en bedre kontrakt”

Han rimede ’nøgen’ på ’smukke øjne' og bar guldsmykker, der ville gøre en sigøjnergangster misundelig. Gulddreng blev serveret i en tyk sovs af autotune og ironi. Alligevel lykkedes det den fiktive popmusiker at få en ægte karriere og overhale konkurrenterne på hitlisterne indenom. Vi har talt med Malte Ebert, manden bag aliasset, der nu debuterer for anden gang og ikke er i tvivl om, at han også kan få succes som sig selv.

04. juni

Skygger i magien: Er C.V. Jørgensen overhovedet en stor digter?

Carsten Valentin Jørgensen anses for at være en af Danmarks største sangere og sangskrivere, og den 67-årige nationalskjald hyldes ofte for sine maleriske og samfundsrevsende tekster. Netop nu bryder den myteomspundne poet - for en stund - flere års stilhed med en række koncerter. Men er C.V. Jørgensen egentlig en stor digter? Litteraturanmelder Jeppe Krogsgaard Christensen og kulturjournalist Henrik Queitsch er uenige.