Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Tendenser - sæsonens trends indenfor mode

Her på siden samler vi de vigtigste tendenser, som der opstår i løbet af en sæson. Hver mandag og fredag tager vi fat i en ny modedetalje, der kan være en tendens, som pludselig buldrer frem, eller som er kommet tilbage. Vi guider dig til, hvordan du får stilen.

Ved hver modeuge holder vi også ekstra øje med, hvilke trends de betydningsfulde brands satser på til de kommende perioder, og bringer desuden streetstyles-billeder af trendsætterne.

Ønsker du at vide mere om, hvad der er trendigt at beklæde sig af tøj til mænd i øjeblikket? Så gå på opdagelse i de mange artikler, vi har om tendenser.


vis
mere

Du kan aldrig dømme noget for ude i modeverdenen. Gamle tendenser, der har ligget døde i årtier, kan pludselig vende tilbage og blive moderne igen. Modefolket kigger altid tilbage i historien for at finde inspiration. For nogle år siden var det især stilen fra 1950- og 60'erne, som der blev dyrket, mens mange tendenser i øjeblikket kommer fra 90'erne. Tænk bare på cykelsolbrillen, batik T-shirts og retro fodboldtrøjer, som vi nok ellers var mange, der havde svoret aldrig ville blive in igen, men som nu hitter.

De nyeste tendenser

Outdoorstilen - aldrig før har det været så smart at være så tør. Vandre-looket er blevet højeste mode, og det mærkes sågar i en specialbutik som Spejder Sport. Tendensen er opstået i kølvandet på normcore og hedder gorpcore. Det er en antitrend, der handler om ikke at gå for meget op i sit ydre, men om kærlighed til naturen. For at få stilen skal du blandt andet købe fleece-jakker, anorakker og vandresko.

Oversized jakkesæt og ugly/chunky sneakers er andre tendenser, som dyrker stilen fra 1990'erne. Det er især et mærke som Balenciaga, der har gjort de brede og klodsede sko til fashion

Af sommertendenser kommer vi ikke udenom badesandalen, pengekatten eller skjorter og shorts, der matcher hinanden.

Tendenser, vi aldrig vil have igen

Gik du også med Louis Vuitton-nøglesnore og partisaner tørklæder i 00'erne? Særligt dette årti var kendetegnende ved at have utrolig mange kiksede tendenser. Det samme gælder frisurerne fra 00'erne. Ingen af delene ønsker vi tilbage.

På Euroman har vi et format, der hedder 'Mine værste stilperioder'. Her har komikerne Ruben Søltoft, Magnus Millang og Charter McCloskey blandt andet fortalt om og vist billeder af de trends, som de er mindst stolte af at have været på engang. Det kunne være wifebeateren, bootcut-bukser eller læderarmbånd.

Andre tendenser

Det er ikke kun mode-tendenser, vi skriver om. Hvis du også gerne vil læse om, hvad der rykker i gastronomiens verden, kan du også det. Eksempelvis om, hvordan vermouthen er tilbage i bybilledet efter et liv i glemsel eller om en ny belgisk øltendens, hvor øllen skal være syrlig.

Vi laver også historier om de nyeste tendenser indenfor frisurer til mænd, fitness og serier, som du kan streame.