Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Film: En niche, en popkultur og en fortælleform i levende billeder

Det er fredag aften, og du har absolut ingen andre planer for aftenens forløb andet end at slænge dig på sofaen og leve dig ind i en filmisk verden.

De levende billeder har både en plads i popkulturen og finkulturen, mens film tjener som underholdning og oplysning. Der er dem, som gør os klogere, dem, som er virkelig foruroligende, seersucceserne, og dem, anmelderne ikke kan lide. Læs med her, og find filmene, som passer til dig.

Læs alle Euromans artikler om film her.


vis
mere

De bedste film

Det er i sagens natur en umulig opgave at nå til enighed om én film, der er bedre end alle de andre. ’Titanic’ ses som en af filmindustriens største successer med 11 Oscar-statuetter og titlen som den mest indbringende film i 13 år, indtil ’Avatar’ fik premiere i 2010.

Selvom begge filmene er to af de mest succesfulde blockbustere, varden har set, er det ingen af dem, som ligger i toppen af IMDbs liste over verdens bedste film. På listen, som er baseret på brugernes ratings, indtager ’The Shawshank Redemption’ en solid førsteplads, efterfulgt af ’The Godfather’. Derimod mener Rotten Tomatoes-brugere, at den relativt nye film ’Lady Bird’ er den bedste. Det er i hvert fald filmen, som scorer bedst point derinde.

Hvad skal du se?

Det burde ikke være svært at finde noget, der passer præcis din smag. Går du særligt op i det filmiske håndværk, kan du passende vælge en film, som har vundet Oscar-priser for sit udtryk, plot eller skuespilpræstationerne. Er du mere til det eventyrlige, kan du gå all-in på Marvels superheltefortællinger, og vil du bare have action, er der 10 gode bud lige her. Måske vil du have det bedste af det bedste, men du kan også vælge en af de mere eller mindre vellykkede storfilm. Eller de omvendte mesterværker, der er så dårlige, at de alligevel er lidt gode.

Se, hvad vi ellers skriver om: Streaming, Star Wars, Zentropa, Dokumentar, Satire og Serier