I Danmark har vi altid været velsignet med mange fotogene kvinder, der opnår stor international anerkendelse. De danske modeller rejser rundt i hele verden og laver kampagner og går catwalks for verdens mest anerkendte modemærker. 

Men der er stadig langt imellem kvinder som Helena Christensen, der virkelig formåede at blive en ikonisk supermodel. Hun medvirkede i en af tidens mest sexede musikvideoer, hun har selvfølgelig været engel for Victoria Secret og på forsiden af alle de største modemagasiner. 

LÆS OGSÅ: Udlandet kårer dansk model som den næste store ting på Instagram

I jagten på den nye Helena Christensen har vi samlet en liste på 16 kvinder, som gør sig ekstra godt på Instagram og har potentialet til at blive Danmarks nye darling. 

Some days are better than others 🌞

Et billede slået op af Mathilde Gøhler (@mathildegoehler) den

Mathilde Gøhler 

Antallet af Mathilde Gøhlers følgere på Instagram er eksploderet det seneste års tid, hvor tingene er gået hurtigt for den 22-årige bikinimodel. Hun er kommet på forsiden af de danske livsstilsmagasiner, lavet kampagner rundt i hele verden og blevet kæreste med musikeren Remee, som hun desuden venter barn med. 

@portermagazine by @emstempest

Et billede slået op af Josephine Skriver (@josephineskriver) den

Missing her 😭❤️😭 #slothlove @davidbellemere we need to go back!! 🇧🇷

Et billede slået op af Josephine Skriver (@josephineskriver) den

Josephine Skriver

Josephine Skriver er måske den varmeste model, Danmark har at byde på for tiden. Den efterhånden rutinerede Victorias Secret-model har rykket bopælen til New York, hvorfra hun rejser ud i resten af verden og laver store velbetalte modeljobs. 

🐱 @nicolaasdebruinphoto

Et billede slået op af Maja Krag (@majakrag) den

Maja Kragh

Hun er blandt de nye modeller, som spås en stor fremtid. Og selvom hun blot er 20 år, har hun allerede lavet kampagner for Urban Outfitters, Nelly.com og Tromborg. Og med næsten 115.000 følgere på Instagram er hun godt på vej frem.

Beach day aka. bum-day 😝💪🏽

Et billede slået op af CATHRINE NØRGAARD STUB (@cathrinenorgaard) den

Cathrine Stub

Cathrine Stub er en af de danske modeller, som stormer frem på Instagram i øjeblikket, og når man tjekker hendes profil ud, forstår man godt hvorfor. 

Coming out soon 😁👏🏻❤️🙈👒 @bojanatatarska

Et billede slået op af Nadja Bender (@nadjabender) den

Nadja Bender

Nadja Bender er en af de mest brugte topmodeller, vi har i Danmark for tiden. Med forsider for franske Elle og modeshows for Chanel og Fendi har Nadja Bender allerede slået igennem på den internationale scene. 

Emilie Lilja 

Hun har levet det vilde modelliv i New York, men er nu flyttet tilbage til Danmark for at bo sammen med sin kæreste. Udover modeltjansen bruger hun sin tid på at være dj til en masse forskellige arrangementer. Hun har blandt andet lige ageret opvarmer for Christopher og Burhan G. Desuden har hun sin egen blog hos Eurowoman

LBB 👙🐚🌴☀️

Et billede slået op af Nina Agdal (@ninaagdal) den

Nina Agdal

Hun var på forsiden af 50 års jubilæumsudgaven af Sports Illustrated Swimsuit, og til sommer er hun med i den længe ventede Entourage-film. Den 23-årige danske kvinde fra Hillerød er klart blandt de mest succesfulde danske modeller. 

Simona Popovic

Simona Popovic er endnu en dansk undertøjsmodel, som gør sig godt på det internationale scene. Hun har været en del af branchen i flere år nu. Ved siden af mobilarbejdet læser hun på designskolen Margrethe-Skolen i København. 

Sofie Bording

Den CBS-studerende Sofie Bording fra Unique Models har allerede haft sine første forsider på de danske livsstilsblade. Hver dag følger 26.000 følger med på Instagram i hendes modelliv.

The derière diaries 🍑 📷by @j_mcd #humpday

Et billede slået op af Stephanie Corneliussen (@stephaniecorneliussen) den

Stephanie Corneliussen

Stephanie Corneliussen er flyttet til LA for at udleve model og skuespildrømmen fuldt ud. Efter sigende skulle hun have inspireret Orgi-E fra Suspekt til sangen ’Singlepik’. 

Asssssss

Et billede slået op af Maja Darving. (@majadarving) den

Tan time 🍳 Thanks for kicking my ass this morning @switchplayground 💦

Et billede slået op af Maja Darving. (@majadarving) den

Maja Darving

Maja Darving er tilknyttet flere modelbureauer rundt i hele verden, herunder et i Sydney. Hun danser desuden letpåklædt rundt i musikvideoen til Kesis hitbasker ’Søvnløs'.

Repost from @euroman_dk #facebook #page 😘

Et billede slået op af Camilla Hansen (@camillahansen) den

Camilla Hansen

Ud over sine modeljobs i USA arbejder 26-årige Camilla Hansen som frivillig på et dyreinternat i New York. Hun har endnu ikke særlig mange følgere på Instagram, men hun har været ’En kvinde vi kan li’, og der er al mulig grund til at se mere til den blonde skønhed. 

good morning NY 💗

Et billede slået op af Kirstin Liljegren (@kirstinliljegren) den

Kirstin Liljegren

Kistin Liljegren har været på forsiden af Elle og blev i 2012 hyret til at åbne Balenciagas show. 

Ready to jump 🐬☀️

Et billede slået op af frejawewer (@frejawewer) den

Freja Wewer

Hun er blevet et instagram-fænomen, især på grund af hendes gode tøj stil (måske også af andre årsager) og dags dato har hun næsten 70.000 følgere. 

Frederikke Winther 

Unique Models-modellen har været i branchen i flere år nu og har gennem karrieren lavet kampagner for både danske og udenlandske mærker og magasiner. 

🇦🇺😏🌴 ☀️

Et billede slået op af FREDERIKKE WINTHER (@frederikkewinther_) den

💥🌴📸 Cause he's the best @kennethwillardt 🙌🏻 #Tbm #chateaumarmont

Et billede slået op af KATHARINA DAMM (@katharinadamm) den

Katharina Damm

Katharina Damm har læst på skuespilskolen Lee Strasberg i New York og New York Film Academy. Hun har medvirket i både danske og amerikanske film. Ved siden af skuespillet har hun også gjort sig som model. 

Last day with @nakdfashion

Et billede slået op af VANESSA MOE (@vanessaanela) den

 Vanessa Moe

Hun er halv dansk, halv hawaiiansk. Hun er eksotisk, model og har 200.000 følgere på Instagram. 

Philine Roespstorff

Hun er ikke bleg for at vise lidt hud frem, hun lever livet i overhælingsbanen og blev for nyligt kædet sammen med Nicklas Bendtner på forsiden af Her & Nu. 

LÆS OGSÅ: 20 kvinder du skal følge på Instagram

LÆS OGSÅ: Er Nina Agdal den nye Helena Christensen? 

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Hele 2014