Det ved jeg om mænd: Neel Rønholt
Foto: Bjarke Johansen

Det ved jeg om mænd: Neel Rønholt


Den 27-årige skuespiller om falske bøvser, motorbøller og mænd, der farer vild.

Min skuespillerkarriere startede med en bøvs. Jeg var til casting til en reklamefilm, hvor en pige kommer til at slå en bøvs i hovedet på skolens lækre fyr. ”Bare lad, som om du kan slå en bøvs,” sagde instruktøren. Men jeg kan faktisk slå falske bøvser, så jeg slog en ordentlig én. Jeg havde aldrig tænkt over, at det kunne være en karriereskaber. Jeg var 15 år og en yndig lille pige. Jeg fik rollen. Til gengæld måtte jeg leve med at blive kaldt ’bøvsepigen’ af alle på gymnasiet. Det var knap så flatterende.

Det bedste råd, jeg har fået, fik jeg af min talelærer på teaterskolen. Jeg havde lavet flere film og kunne levere en troværdig replik. Det er noget, mange teaterelever ellers kæmper med i starten. Men jeg fylder ikke så meget fysisk, så jeg blev bedt om at tale højere, fylde mere på scenen. Det frustrerede mig, indtil min talelærer sagde til mig: ”Husk, det er lige så vigtigt, det, du kommer ind med på skolen, som det, du kommer ud med.”  Nogle gange kan man fokusere så meget på det, man mangler, at man glemmer at sætte pris på det, man har. 

Jeg forstår ikke, hvordan nogle mænd kan lægge deres gode manerer fra sig, når de sætter sig bag rattet på en bil. Typer, der drøner ned ad gader, hvor der er vuggestuer og børnehaver. Nogle gange er det pæne mænd i jakkesæt, der sidder derinde og raser i bilen. Så tænker jeg: Om lidt stiger du måske ud af bilen, og så mødes vi rundt om hjørnet, og måske vil du så prøve at invitere mig på en drink og være sød og charmerende. Men her og nu har du en helt anden dagsorden. Lige nu sætter du alle hensyn og medmenneskelighed til side og sætter dit eget og andres liv på spil. 

Jeg var på ferie i Laos. Min søster og jeg hyrede en lokalguide, som tog os med ud i vildnisset. Det gik fint, men det undrede os, at han ikke virkede, som om han havde styr på ruten. Han talte ikke vildt godt engelsk. Vi gik hele dagen og forvildede os ned til en flod. Der var igler overalt. Så sagde han: ”I don’t know where we are.” Hvad? Hvorfor fanden havde han ikke indrømmet noget før, at han var faret vild? Vi var dødtrætte, der var intet signal på mobilen, og mørket var ved at falde på. Nu stod vi i en potentielt farlig situation. Det er mænd i en nøddeskal. I vil hellere spille machomænd end indrømme en fejl og fremstå inkompetente. En kvindelig guide var stoppet 10 km før. Vi endte mirakuløst med at finde en anden gruppe vandrere, der hjalp os.

Der er noget forførende over en mand, som tør tage initiativ. Som siger: ”Nu skal vi det her.” Også selv om man er en selvstændig kvinde og normalt gerne vil tages med på råd. Det kan være en middag ude i byen på en hverdagsaften. Det viser omtanke. Det er sådan nogle små ting, der bevarer gnisten i et parforhold.


Neel Rønholt har bl.a. spillet med i ’Efter brylluppet’, ’Kollegiet’ og ’Dig og mig’. Hun kan opleves som vært i tv-programmet ’Den store bagedyst’ på DR til august og medvirker desuden i ’Forbrydelsen 3’, som vises på DR til efteråret.

LÆS OGSÅ Det ved jeg om mænd: Cecilie Lassen

FACEBOOK Bliv ven med Euroman