En kvinde vi kan li': Bodil Jørgensen
Foto: Sarah Stenfeldt Styling: Rikke Jung Larsen. Hår & makeup: Lou Ditlevsen / Agentur CPH. Kjole: MM6 Maison Margiela til 3.355 kroner hos Mytheresa.com

En kvinde vi kan li': Bodil Jørgensen

Den 59-årige skuespiller Bodil Jørgensen om at blive forelsket i en fyr, hun spillede sammen med, om de sjoveste mænd, hun nogensinde har mødt, om at være i livsfare og om at bruge sin lillebror som varebånd.

Da jeg var barn, var jeg nem at drille. Jeg var rødhåret, platfodet og lærerdatter. Jeg løb hjem fra skole og havde tisset i bukserne af angst for, at de andre skulle fange mig. Men jeg havde det også sådan: De kan rende mig. Jeg var veninder med den tykkeste i klassen og en pige, der også blev drillet meget. Vi tre havde det fandeme sjovt sammen. De, der drillede mig meget, kan godt finde på at skrive til mig i dag og sige: ”Vi kan se, du kommer til Kolding, kan du ikke skaffe to billetter?” Og jeg siger altid: ”Jo, det kan du tro, jeg kan,” for hvorfor bære det dårlige med sig i livet?

Jeg har en storesøster, der er fem år ældre end mig og en lillebror, der er to år yngre end mig. Min storesøster tog sig meget af mig, hun var min beskytter over for verden. Min lillebror var min legekammerat, og jeg tyranniserede og ydmygede ham. Han var varebånd, når vi legede butik. Jeg bandt et halstørklæde rundt om bordet og placerede min lillebror nede under det, og så sparkede jeg til ham, når jeg ville have, at han skulle trække i det, mens jeg slog varer ind på mit lille kasseapparat.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her