Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

En kvinde vi kan li': Joy Frederikke Lundgreen

Foto: Fran Dominguez

En kvinde vi kan li': Joy Frederikke Lundgreen

Jeg er opvokset på Bornholm og har klatret i træer og bygget huler i skoven. Jeg har egentlig altid i min barndom bedst kunnet omgås drenge, fordi de som venner er så ukomplicerede og ærlige i forhold til piger.

Jeg har skatet i Fælledparken, spillet fodbold i skolegården og gået på netcafé efter skole for at spille Dota og CS. Men i gymnasiet fandt jeg ud af, at jobbet som model er et sjovere studiejob end at være flaskepige i Netto.

Jeg var syv år og skulle overnatte hos en veninde. Hun havde en Siberian husky (slædehund, red.), som vi skulle gå tur med kl. fem om morgenen. Det var i januar, og det var mørkt og isglat på fortovene. Vi gik over på legepladsen, hvor der var en karrusel. Jeg gled, inden jeg nåede at komme op på den, og smadrede hovedet ind i en jernplade. Det var heldigt, at jeg ikke fik kraniebrud. Jeg fik et chok, da vi kom hjem, og jeg så mig selv i spejlet. Det gjorde min venindes mor også, så hun ringede efter ambulancen. Det lignede noget fra en gyserfilm. Jeg blev syet med 10 sting.

LÆS OGSÅ: Kvinder vi kan li': Hele 2015

Jeg har altid været tiltrukket af mænd med en indre ro. Det faldt jeg for ved min kæreste. Det var dragende. Vi mødte hinanden ude i byen, og jeg var så fuld, at jeg har svært ved at huske detaljerne. Jeg var 18 og var nok meget ung, vild og rundt på gulvet. Jeg tænkte først, at det bare skulle være et onenightstand. Det blev det ikke til. Han var megasød, og vi var vilde med hinanden fra starten af. Det gik virkelig hurtigt. Han flyttede ind hos mig efter et halvt år.Der kom engang en fyr hen til mig på en bar og sagde: ”Har du en god forsikring? Du har lige lavet en bule i mine bukser!” Alle scorereplikker er dårlige, men jo mere vulgære, desto dårligere er de! Han sagde det med et glimt i øjet, men stadig ikke nok til, at man kunne grine af det.

Den eneste vittighed, jeg kan, læste jeg i et skoleblad, da jeg var 10 år gammel. Jeg fortalte den til alle de voksne uden at fatte, hvad den handlede om. Den lød: ”Undersøgelser viser, at vi i dag bruger flere penge på plastikkirurgi end forskning i Alzheimers. Det betyder, at vi om 50 år vil sidde med stiv pik og store patter uden at kunne huske hvorfor!” 

Joy Frederikke Rothausen
 Lundgreen er 21 år og model.

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Ericka Jane

LÆS OGSÅ: 20 kvinder du skal følge på Instagram

LÆS OGSÅ: 90'ernes supermodeller – hvordan ser de ud i dag?