En kvinde vi kan li': Sofie Torp
Foto: Claudia Vega Styling: Søren Kolborg Sørensen. Hår og makeup: Julie Prødel/Sine Ginsborg. Tak for lån af location til Skuespilhuset, Det Kongelige Teater.

En kvinde vi kan li': Sofie Torp

30-årige Sofie Torp er en af dem, der bare ’løser lortet’. I de unge år skød hun med spredehagl, fordi hun ikke troede, hun var god nok til at blive skuespiller. Nu er aarhusianeren trådt ud af den jyske muld og direkte ind i en skuespillerdrøm, der blev til virkelighed.

Mænd skal bare vide, at vi kvinder ikke har styr på en skid, selvom det ser sådan ud. Kvinder er slemme til at fremstå, som om de ved lige præcis, hvad de vil have. Vi aner det ikke. Men der er plads. Kom bare ind.

Det bedste råd, jeg har fået, er af min veninde, der er meget ældre end mig. Hun instruerede mig engang til en forestilling på højskolen, hvor vi stod og kagede rundt i vores egne følelser, og så kiggede hun en dag bare helt tørt op og sagde: ’Løs lortet.’ Det er faktisk blevet et mantra for mig. I mit fag kan man meget nemt komme til at føle og dramatisere alting. Nogle gange skal man bare se på det som en opgave, der skal løses. Løs lortet. Det kan jeg godt lide.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her