Københavnerkvinder: Sådan forfører I os

Københavnerkvinder: Sådan forfører I os

Kvinder er forskellige og foretrækker sjældent de samme ting, hvis du skal forføre dem. Vi har spurgt fem kvinder om hvor de helst vil inviteres ud og hvordan aftenen skal forløbe.

LÆS OGSÅ: 5 sommerkvinder du ikke kan lade være med at kigge efter

ANNE GLAD, LIVSSTILSEKSPERT, 39 ÅRHvor i byen vil du gerne inviteres ud?

Enhver idiot kan bestille bord på en fancy restaurant – jeg kan godt lide mænd, der får ting til at ske. Som kan vise mig et sted, jeg aldrig før har set; åbne døre, der normalt er lukkede, og demonstrere sine egne kulinariske kompetencer. Dybest set tænder jeg jo mest på mænd, der kan lave mad. Mad og romantik hænger sammen. En kop kaffe er ganske enkelt for uforpligtende. Skal det være romantisk, så foretrækker jeg faktisk en picnic i en af Københavns parker. 

Der er gode flugtmuligheder for begge parter, hvis gnisten ikke lige er der, og jeg føler mig sjældent specielt romantisk anlagt oven på en syvretters tasting- og vinmenu. Kgs. Have, Kastellet eller Det Kgl. Biblioteks Have er alle egnede steder til romantisk picnic. Flere steder i byen er i øvrigt leveringsdygtige i picnickurve, hvis man ikke lige selv er michelinkok: Løgismose på Toldboden, Il Senso i Gothersgade og Designmuseet i Bredgade.

Hvordan skal aftenen se ud? 

Enhver god date starter med at blive hentet i bil. Min mand bortførte mig på første date ud af byen til strandene nord for København. Jeg var lidt tømmermændsramt og havde kolde fødder. Kølig hvidvin og sand mellem tæerne var den perfekte kur. Min mand var desuden så klog, at han på tilbagevejen smed nøglerne over til mig og lod mig køre sin nye Jeep – fordi jeg aldrig havde prøvet at køre med automatgear. Tillid er sexet. Så kunne han også bedre se beundrende på mig.

LÆS OGSÅ: "Mænds konkurrencementalitet gør måske, at det blandt dudes er fedt at gro et virkelig tykt bjørneskæg" 

DY PLAMBECH, 31 ÅR, FORFATTERHvor i byen vil du gerne inviteres ud?

Stedet er ikke vigtigt. Det eneste, der er vigtigt, er stemningen. Om man kan snakke og grine sammen. Hvis stemningen er der, kan en pølsevogn være stedet. Men nu, hvor det er sommer, vil jeg hellere brede et tæppe ud og drikke en øl med udsigt over vandet end at gå på en fancy restaurant. Christianshavn er et skønt sted. Man kan gå en tur på voldene og spise smørrebrød på Løven+Bastionen. Eller sætte sig ved kanalerne og se over på Den Sorte Diamant. Hvis man vil kysse i fred, er Kanonbådeskurene et godt sted. Så kan man gå på Eiffelbar bagefter. Og ende dagen oppe i tårnet af Vor Frelsers Kirke og stå og se ud over København med en lille brandert i kroppen.

Hvordan skal aftenen se ud? 

Planlæg ikke for meget. Intet bliver alligevel som planlagt. Det er min erfaring med romantiske aftner og livet i almindelighed. Mød op og se, hvad der sker. En af de sjoveste dates, jeg har været på, var engang, hvor jeg mødte en fyr fredag aften. Da jeg gik, spurgte han, om vi kunne ses dagen efter. Jeg kunne ikke, fordi jeg skulle holde foredrag på Louisiana. Han spurgte, hvad tid jeg skulle af sted og fra hvilken station. Det fortalte jeg og tænkte ikke mere over det. Da jeg dukkede op på stationen næste dag, stod han der. Han fulgte med mig i toget til Humlebæk. Det viste sig, at hans forældre boede i byen, ud til vandet. Vi gik hjem til dem og sad og drak en kop kaffe på deres badebro, mens de stablede brænde oppe i haven. De troede selvfølgelig, jeg var den nye svigerdatter. Det grinede fyren og jeg meget af. Bagefter fulgte han mig op til Louisiana, kyssede mig på kinden og sagde: ’vi ses’. 

ROSE, 20 ÅR, MODEL


 

Hvor i byen vil du gerne inviteres ud?

Man behøver ikke at sidde på en cafe eller restaurant for at få en god romantisk aften sammen. Det skal ikke være for tilknappet. Hvis det er en date, synes jeg faktisk, det er hyggeligere, at det er lidt mere primitivt. Der er ikke noget federe end at køre rundt i København på cykel. Så til at starte med ville jeg finde ud af, om der er nogle fede udstillinger og så tage sammen derud på cykel.

Hvordan skal aftenen se ud?

Efter udstillingen kunne man købe nogle kolde øl og sætte sig et solrigt sted. Enten Christianshavns Kanal, nede ved Gl. Strand eller en af byens parker. Find en hyggelig oase, køb noget frugt eller noget nippemad, og nyd vejret og hinanden. Hvis man selv eller ens date har en hyggelig gårdhave, så kunne man jo ende der senere på aftenen og lave mad sammen. Når man står der og skrubber kartofler sammen, flyder samtalen helt af sig selv. Menuen kunne bestå af nogle gode bøffer, nye kartofler, en sommersalat – og jordbær med fløde til dessert. Ingen grund til at gå videre i byen, hvorfor ikke blive der og hygge til langt ud på natten?

LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li': Rose 


HELEN HAJJAJ, 31 ÅR, JOURNALISTHvor i byen vil du gerne inviteres ud?

Restaurant Brdr. Price. Alt omkring de to herrer emmer af, at de elsker kvinder næsten lige så højt, som de elsker mad. Restauranten er opdelt i en ’fin’ spisestue og et afslappet spisekøkken. Hvis det er i spisestuen, så vil jeg gerne vide det på forhånd, så jeg kan tilpasse garderoben. Jeg udnytter enhver mulighed for at hoppe i en lækker aftenkjole. Også selv om det ikke er normen i Danmark, når folk går ud. Men jeg håber da, at en mand, der vil invitere mig ud, kender mig godt nok til at vide, at det er sådan, jeg dukker op.

Hvordan skal aftenen se ud? 

Er vejret godt, er en kanalrundfart oplagt. Der får man en fornemmelse af, hvor smuk København er. En stor del af det, der gør en date god, er, hvis manden diskret viser, han har tænkt over tingene. Han må gerne have jordbær og to små flasker champagne med. Fordelen ved en kanalrundfart er, at man sidder ved siden af hinanden. Det virker mindre stift, og der er rig mulighed for små naturlige berøringer, hvis stemningen er til det. Det gør ikke så meget, hvis der kommer en pause i samtalen, for så kan man bare lytte. 

Det største minus ved København er, at man ikke kan regne med vejret. Så hvis det regner eller er koldt, så er Glyptoteket oplagt. Den lille tropehave giver en fornemmelse af at være kommet til varmere himmelstrøg. Herfra kunne turen gå videre til Restaurant Brdr. Price og ende på R Vinbar, hvor musikken ikke er for høj og stemningen intim.

KATRINE OTTOSEN, SANGER, 30 ÅR


Hvor i byen vil du gerne inviteres ud?

Bibliotekshaven mellem det Kgl. Bibliotek og Christiansborg. Det er en lille oase med dejlige træer og skyggefulde bænke. Et perfekt sommerstop midt på dagen. Måske et godt sted til en medbragt kaffe.

Hvordan skal aftenen se ud? 

Det må ikke være for planlagt, så er der for lidt frihed til at baske med vingerne. Men jeg elsker at se film, så Cinemateket er altid et hit. Jeg genså for noget tid siden Scorseses ’The Last Waltz’ derinde og fik gåsehud af et af mine yndlingshøjdepunkter i filmen: Van Morrison giver den fuld gas sammen med The Band. Klassisk! Jeg kan også godt lide at komme på Sebastopol på Skt. Hans Torv. 

Der er lidt mere plads mellem bordene end mange af de andre cafeer. Jeg har en nok lidt bizar forkærlighed for deres 80’er cafe-agtige facon og højdepunkterne: refill kaffe fra kanden og fantastiske, helt tyndskårne pommes frites. En god aften kan nogle gange også bare være en gåtur. Når man går rundt sammen, flyder tankerne på en anden måde. Man har tid til at tale om stort og småt. Og København er virkelig en perfekt gå-by.


LÆS OGSÅ: Hvilken mandetype er du i byen?

LÆS OGSÅ: Eva Nabe Poulsen: Der er også fristelser i et parforhold


LÆS OGSÅ: En kvinde vi kan li: Astrid Adelheid

Se, hvad vi ellers skriver om: Smukke Piger