Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Brødrene bag Bedre Nætter: Om at være søskende og businesspartnere på én og samme tid
Ejerne bag Bedre Nætter, Jonas og Martin Byskov.

Brødrene bag Bedre Nætter: Om at være søskende og businesspartnere på én og samme tid

Man hører ofte, at det kan være farligt at starte virksomhed med sine venner, fordi forskelligartede meninger og visioner med tiden kan gøre gode venner til rygende uvenner. Så hvordan forholder det sig, hvis man går spadestikket dybere, når man skal finde sin virksomhedspartner, og pilen ikke peger på en ven, men derimod på en søster eller bror?

Ejerne bag Bedre Nætter har gjort nøjagtig dét. De har startet en e-commerce virksomhed sammen som brødre. Virksomheden sælger senge online, og brødrene hedder Jonas og Martin Byskov.

Og selvom det for mange sikkert ville være svært at starte en virksomhed med et familiemedlem, så har transformation fra bror til businesspartner ifølge Jonas og Martin Byskov overhovedet ikke været et problem. Tværtimod.

"Min bror er blevet min forretningspartner, og min forretningspartner er min bror. Vores relation er totalt smeltet sammen efterhånden, og jeg tror helt klart, at vores fælles mentalitet og sind har gjort, at vi er kommet så langt, som vi er. Vi har drevet virksomhed sammen cirka en tredjedel af hele mit liv, så vores relation er sindssygt præget af dét. Der er ikke forskel på, om jeg ser Martin på kontoret eller hjemme hos vores forældre," fortæller lillebror Jonas Byskov.


Storebror Martin Byskov uddyber:

"Vi har lært at håndtere vores interne konflikter fra barnsben, men vi er heller ikke bange for at diskutere. Og nogle gange er strategien bare en ophedet diskussion, indtil vi bliver enige. Heldigvis har vi jo de samme drømme og mål for Bedre Nætter, og vi ved som oftest, hvad den anden tænker om en given problematik eller emne."

Jonas Byskov nikker:

"Præcis. Hvis alle vil til Rom, handler det jo bare om at finde ud af, hvilken vej der er smartest at tage."

Mor var skeptisk

Brødrene har altså ikke følt nervøsitet ved at blande blodets bånd med årsregnskaber, virksomhedsstrategier og lønforhandlinger.

Den eneste, der faktisk har været skeptisk over familieforetagendet, er brødrenes mor — i hvert fald i begyndelsen. Hun syntes, at Jonas var lidt for ung til at gældsætte sig som 19-årig, så hun fik storebror Martin til at love, at Jonas – der på daværende tidspunkt i 2013 kun lige havde afsluttet gymnasiet – ikke måtte låne flere penge af banken, end hvad han kunne tjene tilbage i Føtex på et år.

Martin holdt sit ord, og heldigvis blev mor Byskovs skepsis hurtigt gjort til skamme, da det ret hurtigt begyndte at gå godt for forretningen I dag er både hun og deres far er stolte af deres sønner.

En omgang fælles DNA og lidt til

Jonas og Martin Byskov startede med at sælge senge fra et lille lokale i Ans ved Silkeborg, som de kunne leje billigt igennem virksomhedens tredje partners far. I løbet af Bedre Nætters første seks levemåneder omsatte virksomheden for én million kroner.

I begyndelsen af 2020’erne er omsætningen fordoblet mange hundrede gange — og medarbejderstaben nærmer sig hastigt 70 mand. Så sent som i oktober 2021 kunne Bedre Nætter kalde sig Testfakta-testvindere med modellen Haven 160×200 (se den her). 

Brødrene er enige om, at det har været en overordentlig god idé at have en tredje partner med i virksomheden, der ikke er involveret rent biologisk.

"Det har været godt at have Anders Henningsen med indover. Anders er ligesom et anker for, at det forbliver professionelt, men Martin og jeg har også lært at diskutere, uden det bliver helt vanvittigt, og vi ønsker jo begge det samme for virksomheden, så vi forholder os konstruktive, når der opstår uenigheder," fortæller Jonas Byskov.

"Ja, og hvis de to andre er enige om noget, og man selv er uenig i dette, ja, så er det sgu’ nok en selv, den er gal med. På den måde, synes jeg, det giver rigtig god mening ikke kun at være to partnere i en virksomhed, for man bliver nødt til at give op på sin stædighed," tilføjer Martin Byskov.

"Vi har et ansvar over for vores ansatte, og så må vi finde ud af vores shit, hvis interne konflikter opstår. Det vil være useriøst at lade Bedre Nætter sejle på grund af en uoverensstemmelse imellem os. Virksomheden er blevet alt for stor til, at interne problemer skal ødelægge det hele," tilføjer Jonas Byskov.


I dag har Bedre Nætter fem forskellige sengeserier, du kan se her.