BOSS lancerer ny kollektion i genanvendte og økologiske materialer

BOSS lancerer ny kollektion i genanvendte og økologiske materialer

Herrekollektionen, Responsible Sailing Capsule, markerer både Alex Thomsons kommende solosejlads i 2020 Vendée Globe - og det tyske modebrands fortsatte rejse mod en mere miljøbevidst tilgang til tøjproduktion.

Når Alex Thomson starter sin jordomsejling i det omstridte 2020 Vendée Globe senere på året, bliver det ombord på en spritny yacht, han selv har været med til at designe. På sejlet vidner store bogstaver om den britiske sejlers samarbejde med modegiganten Hugo Boss, mens hele skibet er holdt i en stram, men markant farveskala; hvid, sort og neon-pink.

Det mest interessante ved Thomsons imponerende fartøj er dog, utroligt nok, ikke, hvordan det ser ud, men hvordan det er udført. Alt fra skrog til energikilde er designet med omtanke for miljøet – og det samme er den nye, sporty capsule-kollektion, Boss har skabt med inspiration fra yachtens ikoniske skipper.

Kurs mod ansvarlighed

Egentlig har Boss sponsoreret Alex Thomson og team siden 2003, men det er ingen tilfældighed, at det er netop den britiske skipper, der er endt som ansigt på den nye 2020-capsule. Det tyske modebrand har de seneste år været på en rejse mod en mere miljøbevidst tilgang til tøjproduktion – og Thomsons interesse for grønt design og innovative løsninger går perfekt i spænd med en kollektion, der skal leve op til netop dette.

Tekst_4.jpg

Ligesom Hugo Boss-yachten er også capsule-kollektionen designet i tre enkle farver; hvid, sort og neon-pink.

Højdepunkterne i kollektionen er blandt andet en sofistikeret regnjakke med strømlinede detaljer og en klassisk sort hoodie, som kan føre dig stilsikkert gennem langt de fleste anledninger. Begge lavet af genavendt polyester og Social Plastic-garn fra virksomheden Plastic Bank, der har som kernesag at minimere mængden af plast i havene.

Samme greb er også blevet til en cap og en backpack, mens resten af capsule-kollektionen, der desuden tæller en polo, en strikhue, en sweater og naturligvis Boss’ ikoniske logo-t-shirt, er produceret i økologisk bomuld fra CSR-programmet COTTONLIFE.

Tekst_3.jpgCapsule-kollektionen indeholder bl.a. en hoodie, en cap og en regnfrakke, der alle er lavet af genanvendt polyester.

Linket til Alex Thomson er med andre ord til at få øje på – på flere parametre. Kollektionen er, ligesom Hugo Boss-yachten, designet med fokus på klima og miljø. Men også enkle linjer, funktionelle features og det iøjnefaldende farveskema hvid, sort og neon-pink går igen.

Vendée Globe 2020

Det er ikke første gang, Boss indgår et samarbejde med en sportsmand. Modebrandet har gennem flere år arbejdet tæt sammen med nogle af de største inden for fodbold, og golf og Formel E.

Alligevel er der en hel del firsts i samarbejdet med Alex Thomson. Hugo Boss-yachten er skabt til at tage den britiske skipper hele kloden rundt i intet mindre end verdens hårdeste soloræs - på vindenergi og el mens alt andet udstyr ombord får energi fra solceller.

 Tekst_2.jpg

Hugo Boss-yachten er designet og bygget i et samarbejde mellem Alex Thomson Racing technical team, flådearkitekter fra VPLP og bådbygger Jason Carrington.

Vendée Globe 2020 starter 8. november i Les Sables-d’Olonne i Frankrig, hvorfra der venter deltagerne ca. 75 dage på vandet og en rute på 24.000 miles uden hverken stop eller assistance. I gennemsnit er det kun 50%, der fuldfører. Dog kom Thomson ind på en 2. plads i 2016 – og med den nye Hugo Boss-yacht går han denne gang efter sejren.

 Tekst_1.jpg