Sneakers
Foto: PR

De bedste sneakers i 2018 indtil nu

Vi guider dig gennem de bedste modeller fra sneaker-året 2018.

Opdateres løbende...

Common Projects Achilles ‘Blue and Purple’

Amerikansk-italienske Common Projects sparker døren ind til foråret med en frisk relancering af deres ikoniske Achilles-model. De mørkeblå og hvide udgaver er for længst udødeliggjorte – nu kan du hæve ambitionsniveauet med en turkis eller lilla model.

2.823 kroner hos END.

Axel Arigato Tech Runner

Axel Arigato, der sædvanligvis gør sig i mere klassiske silhuetter, udvider repertoiret med en tidstypisk futuristisk model i seks farvekombinationer.

2.160 kroner hos Axel Arigato.

Nike Air Max 98 Gundam

Talløse relanceringer af 90’ernes Air Max-modeller sikrede Nike et stort 2017. Sneakergiganten kickstartede 2018 med en modernisering af Gundam-modellen fra 1998, der ligesom 97-modellen kommer i et hav af farve-kombinationer. Hos Nike selv er skoen blevet revet væk, men kan stadig fås i enkelte størrelser hos andre forhandlere.

1.500 kroner hos STOY.

ETQ LT 01 Knitted

Hollandske ETQ har udvidet repertoiret fra deres permanente kollektion, og har blandt andet genopfundet den populære Low Top 1-silhuet med en strikket model. Kombinerer komfort med tidløs klassicisme. 

1.862 kroner hos ETQ.

Adidas Campus 'Stitch and Turn'

Adidas vil også lege med, når det kommer til relanceringer af klassiske modeller. I ‘Stich and Turn’-pakken genoplives de tidsløse Campus- og Gazelle-modeller i afdæmpet ruskind.

799 kroner hos adidas.

Sean Wotherspoon x Nike Air Max 1/97

Af alle Nikes Air Max-samarbejder har få været så populære som sneaker-samleren Sean Wotherspoons bud på 1/97-modellen. Ved at trække tråde til Nikes vintage-hatte har Wotherspoon på fornem vis pustet liv i 80’ernes sneaker-mode.

Kan i skrivende stund kun købes i resale. 

Virgil Abloh x Nike Air Force 1 Low

Én af årets mest opsigtsvækkende sneakersamarbejder involverer ikke overraskende allestedsværende Virgil Abloh. Off-White-stifterenens bud på Air Force-modellen, der har fået en renæssance de seneste år, er klædeligt afdæmpet for Ablohs standard. Udgivelsen blev ikke mindre eksklusiv af, at skoen kun kunne købes på MoMa i New York.

Kan i skrivende stund kun købes i resale. 

Asics Gel-Burz 1 Kiko Kostadinov 'Limeade'

De ligner måske noget fra din fars løbeskab, men ’far-sneakeren’ forventes at fortsætte sejrstogtet fra 2017. Denne hidsige model fra Asics kan sætte ild til de fleste outifts. Det er dog ikke din sædvanlige løbeskospusher, du skal henvende dig til for at få fat i skoen. Den er i skrivende stund udsolgt hos alle forhandlere, men kan købes i videresalg for et sted mellem 400 og 500 dollars.

Adidas x Na-Kel Smith Matchcourt RX3

Adidas’ skateboardingbrand har allieret sig med den unge amerikanske skater, Na-Kel Smith, hvilket har kastet en vinterkollektion af sig. Na-Kel Smiths bud på en fortolkning af Matchcourt-silhuetten er et friskt og stilsikkert valg, når foråret gør sin entré.

453 kroner hos adidas.

New Balance 574

Den kreative klasses kæledægger fra New Balance kunne dårligt sætte en fod forkert i 2017. Den tidløse 574-model har fået et par silhuet-justeringer, så blandt andet tåspidsen bøjer mindre opad end hidtil. Denne bordeaux farvekombination går man ikke galt i byen med i 2018 – og det endda til en yderst overkommelig pris.

484 kroner hos New Balance.

LÆS MERE: Frisørerne guider: Sådan skal dit hår se ud i foråret

LÆS MERE: Vetements udgiver luksus-tennissko, der ligner Stan Smith

LÆS MERE: Et af Nikes mest højtråbende designs er tilbage i vild ny version