Nicolai vandt en billet til Verdens Bedste Fodboldrejse: ”At se fodbold i tre af de fire fedeste ligaer på en weekend er for vildt”
Foto: Danske Spil

Nicolai vandt en billet til Verdens Bedste Fodboldrejse: ”At se fodbold i tre af de fire fedeste ligaer på en weekend er for vildt”

Annonce: Reportage fra Verdens Bedste Fodboldrejse, der sendte Danmarks dygtigste og heldigste oddsere til Wolfsburg, Barcelona og Milano.

For to måneder siden modtog 30-årige Nicolai Søndergård Kjær fra København en beskedanmodning på Facebook fra en fyr, han ikke kendte.

”Jeg troede først, at det var et Nigeriabrev og rent fup."

I beskeden stod der, at han havde vundet en rejse. Han skulle til Wolfsburg, Barcelona og Milano på én weekend og se fodbold. Alt betalt. Det lød lige fantastisk nok.

Nicolai, der til daglig arbejder som Public Affairs Manager, havde helt glemt, at han tre uger forinden var faldet over en konkurrence på Euromans Facebook-side, hvor han kunne vinde en billet til Verdens Bedste Fodboldrejse arrangeret af Danske Spil, hvis han i nogle få linjer forklarede, hvorfor netop han skulle med på turen. Det klarede han hurtigt, og så var han ellers kommet videre igen.

"Man vinder jo aldrig sådan nogle konkurrencer. Jeg gør i hvert fald ikke."

Og dog.

For selvom det lød for godt til at være sandt, tjekkede han alligevel ham fyrens Facebook-side ud. Der stod rigtigt nok, at han arbejdede i Danske Spil, og det virkede ikke som en fake profil. Han blev overbevist. Han var den heldige vinder og kunne se frem til at opleve tre forskellige fodboldkulturer. Kampene Wolfsburg-Augsburg, FC Barcelona-Valencia og AC Milan-Napoli i nævnte rækkefølge.

"Jeg har altid tænkt, at denne rejse var et fedt setup. At se fodbold i tre af de fire fedeste ligaer er for vildt og en drengedrøm.”

Forrige fredag troppede han så op i Københavns Lufthavn og stillede sig ind i køen blandt de mange andre heldige deltagere af rejsen. De fleste var oddsere og havde kvalificeret sig gennem forskellige konkurrencer og kuponer. Der stod også kendte fodboldansigter og koryfæer som EM-92-landsholdets topscorer Henrik 'Store' Larsen og fodboldkommentatorerne Flemming Toft og Andreas Kraul.

Ikke nok med at skulle se fodbold, kunne deltagerne også komme helt tæt på disse kendisser og få chancen for at diskutere, hvad de ved mest om. Fodbold. Over nogle fadøl naturligvis.

Danske Spil sendte for 25. år i træk godt 100 personer af sted på rejsen og havde endda deres egne fly til lejligheden. I dét med afgang fra Billund sad blandt andre den tidligere FC Barcelona-stjerne Allan Simonsen, men også postbudet fra Brande Kasper Housted. Eller på turen kendt som DM-vinderen i oddset. Den titel sikrede ham en plads på flyet.

“Jeg er nok ikke Danmarks bedste oddser, men Danmarks heldigste i den uge, hvor finalerunden blev afviklet, fordi jeg kvalificerede mig til finalerunden med en ret lav placering, og så havde jeg en kupon, hvor jeg scorede mange point,” sagde den 37-årige Housted.

Han havde seks kampe på kuponen, og fem af dem var allerede gået hjem, da der manglede fem minutter af den sidste kamp. Han blev tilbudt 22.000 kroner, hvis han trak sig dér og ikke ventede til slutfløjtet. Dortmund stod ellers til at vinde, og så ville han i stedet havde endt med 40.000 kroner i gevinst, men han turde ikke risikere noget, fordi kampen bølgede frem og tilbage og tog derfor pengene. Dortmund vandt selvfølgelig, men han ærgrer sig ikke.

"22.000 kroner er mange penge - og det gav mig også billetten til denne rejse."

"Mine venner er også blevet lidt misundelige, jo tættere vi er kommet på rejsen."

Hvor meget Kasper oddser for om ugen, ønskede han ikke at afsløre. Men han bruger tre-fire timer ugentlig på research og analyser for at optimere sine chancer for at vinde.

“Jeg undersøger både resultater fra holdenes tidligere kampe, skadeshistorikken og karantæner. Men selvom man har styr på statistikkerne, rammer man jo ikke altid rigtigt.”

Researchen betaler sig nu ofte. Bare ugen forinden havde han været på en rejse til Florida for at se ishockey, hvor Florida Panthers og Buffalo Bills mødte hinanden. Den havde han også vundet gennem odds. Det samme skete sidste forår, hvor han vandt en konkurrence til en Champions League-kamp på Camp Nou mellem FC Barcelona og Chelsea. Også arrangeret af Danske Spil.

På flyet mod Wolfsburg blev passagererne som det første budt på en Fernet Branca af stewardesserne, inden de satte sig til rette. Så var man ligesom i gang. Valget af netop en Fernet Branca afslørede også, at der kun var én kvinde med. En ansat hos Danske Spil. Ellers var det fodboldgale mænd.

Efter ankomsten i Wolfsburg stod den på underholdning og middag på hotellet, inden der var kickoff på Volkswagen Arena om aftenen.

På hotellet startede kommentatorerne Andreas Kraul og Flemming Toft med at fortælle anekdoter. Der var den, hvor Toft var blevet inviteret op på Jan Mølbys hotelværelse i Liverpool for at drikke øl en fredag aften. Dagen efter skulle Mølby spille et legendarisk lokalopgør for Liverpool mod ærkerivalerne Everton klokken 13.00 på udebane. Det holdt dem ikke tilbage.

Efter den fjerde øl blev Toft nervøs.

”Tænk, hvis Kenny Dalglish (Liverpool-manager på det tidspunkt, red.) opdager, at du har siddet i en dobbeltseng og har drukket 5-6 fadøl med en dansk journalist inden et vigtigt lokalopgør mod Everton, så bliver han rasende."

Hvor på Mølby angiveligt skulle have udbrudt.

"Kenny! Han er selv skide fuld nede på 1. etage."

Der blev også fortalt en anekdote om en ung Nicklas Bendtner, der som tak for et lift til lufthavnen i Birmingham tilbød en journalist og fotograf en hel kasse med trøfler.

"Bendtner er og bliver en verdensmand," som Kraul så rigtigt fortalte.

Efter dette oplæg af Toft og Kraul spillede musikeren Juncker, der står bag sangen 'Mogens og Karen' og titelsangen 'Havana' til TV2-rejseprogrammet 'Kurs mod fjerne kyster' et par akustiske numre.

Og så var det tid til kampstart. Bundesligaen er kendte for deres passionerede fans, og de skuffede bestemt ikke. Der blev råbt igennem på tribunerne. Men kampen endte desværre uden scoringer.

"Selvom den blev 0-0, var det en god start på turen. Fed kulisse og stemning," sagde Nicolai Søndergård Kjær.

Lørdagen var for mange turens højdepunkt. Topkampen mellem FC Barcelona og Valencia på Camp Nou. Igen stod den på rigeligt med alkohol og mad på flyet inden.

Kampen floppede på ingen måder. FC Barcelona vandt 2-1, men begge hold spillede flot offensivt fodbold.

”Jeg var godt nok imponeret over Barcelonas niveau. Den måde de pressede Valencia på i anden halvleg, de var nærmest 11 mand op ved modstanderens mål. Det var helt vildt. Det eneste vi manglede, var en Messi-scoring. Nede ved vores hjørne hungrede de bare efter det," lød det fra Søndergård Kjær.

Om aftenen var det den helt store middag på hotellet. Buffet, endnu mere underholdning med quizzer og prisoverrækkelse til nogle af turens vindere.

Kasper Housted skulle blandt andet op at modtage en pokal som bevis på DM-titlen i oddset, mens Allan Simonsen holdt et spændende oplæg om sin hårde start som professionel fodboldspiller i Gladbach, hvor træneren konstant var efter ham og om sin storhedstid i FC Barcelona, hvor han på et tidspunkt blev kåret til Europas bedste spiller.

Landsholdets assistenttræner Jon Dahl Tomasson kom også på scenen og blev interviewet om landsholdets chancer for at komme langt til sommerens VM-slutunde i Rusland. Han ville selvfølgelig ikke udelukke, at Danmark kan gå hele vejen.

Kasper Housted modtager sin pris af Allan Simonsen.

Der var også en uheldig oddser med på turen. Jonas Lohman fra Næstved manglede kun, at Jannik Vestergaard og Mönchengladbach havde spillet til kryds mod Thomas Delaneys Werder Bremen, og så havde han vundet 360.000 kroner for en tier. Resten af de otte kampe var gået hjem. Men kuponen sikrede ham til gengæld en plads på Verdens Bedste Fodboldrejse.

"Et godt plaster på såret," som han sagde.

Der var også den 24-årige Simon Sørensen fra Brøndby. Han havde vundet hele 1,4 millioner kroner på en kupon til odds 47.000 for otte kampe. Den sum penge har betydet, at han netop har kunnet købe en lejlighed på Østerbrogade i København kontant. Det er alligevel imponerende af en mand i midten af 20'erne.

Sørensen fik samtidig mødt den fodboldspiller, som var årsagen til, at han fik navnet Simon. Da hans far for mange år siden var nede at se Allan Simonsen spille for FC Barcelona, havde han bedyret til kæresten, at hvis danskeren scorede i opgøret, skulle deres søn i fremtiden opkaldes efter ham.

"Han scorede, og da min fars gode ven hed Allan, blev det Simon i stedet for."

"Det har været helt specielt at møde Allan Simonsen. Jeg har jo hørt så meget om ham."

Han udnyttede også samtidig, at den tidligere top-fodboldommer Kim Milton var med på turen.

"Jeg har hørt, at min kollegas hund engang har løbet ind i Kim Miltons have. Det skal jeg lige have bekræftet."

Verdens Bedste Fodboldrejse er kun for fodboldgale. Bevares. Men de 100 medrejsende viste et perfekt udsnit af den danske befolkning, som Nicolai Søndergård Kjær så rigtigt beskrev det.

"Set med antropologbrillerne på kommer vi fra vidt forskellige steder og baggrunde. Geografisk, økonomisk og udannelsesmæssigt. Det er et kæmpe miks af høj som lav på alle mulige parametre, og det er super fedt og spændende. Til daglig går man lidt i sin egen osteklokke, men her møder du nogle helt andre mennesker fra fx Falster og Nordjylland.”

”Fællesnævneren er naturligvis, at alle i et eller andet omfang går op i fodbold, og det er godt med en indgangsvinkel til at møde folk og snakke om noget. Men det har været sjovt at møde nogle vildt forskellige mennesker. Det har også været noget af det, som jeg har glædet mig allermest til. Jeg kendte ikke nogen på forhånd. Folk er bare glade og snaksaglige.”

Søndagen gik til Milano og San Siro, hvor Napoli gæstede AC Milan. Der var en endnu vildere stemning på det berømte beton-stadion, som blev bygget, da Italien afholdte VM i 1990.

Desværre endte også det opgør 0-0. En gentagelse fra fredagens Bundesliga-opgør.

Verdens Bedste Fodboldrejse nærmede sig sin afslutning. Der blev sagt pænt farvel af alle. Allan Simonsen tog fx hele turen og gav hånd til samtlige i lufthavnen.

"Tak for en god tur," sagde han høfligt.

Det siger vi også!

LÆS OGSÅ: Tag på vinsmagning i Madrid

LÆS OGSÅ: Påskeuge i Malaga

LÆS OGSÅ: Guide til en forlænget whiskey-weekend

Se, hvad vi ellers skriver om: Fodbold, Champions League og Premier League