Euroman

Solid sjus: Få varmen med en vinterdrink

Din mor havde fat i den lange ende, hvis hun forstærkede din te med rom, når du var syg som barn. En solid sjus kan både forebygge og helbrede sygdom. Det er selvfølgelig vigtigt at drikke masser af vand, men en enkelt drink giver varme i kroppen og får dig til at slappe af. Nick Kobbernagel fra cocktailbaren Ruby i København fortæller, at varme drinks de senere år har fået en renæssance, og kommer her med opskrifterne på en kold og en varm drink, der nok skal slå dig tilbage til dit virkelige jeg.



Dark and Stormy


Nick Kobbernagel: "En kold drink, der virkelig sparker til, er en Dark and Stormy. Drinken har sin oprindelse i den britiske flåde og bliver tit knyttet til de gamle britiske kolonier, især Bermuda. På lange sørejser medbragte man ginger beer i stedet for vand, fordi det kunne holde sig bedre. Ginger beer drak man med sin daglige ration rom, og for ikke at få skørbug tilføjede man lime."

Ingredienser:
6 cl. 7 års Havana Club rom
3 limebåde
12 cl. Belvoir ginger beer

Fremgangsmåde: Fyld et højt glas med is. Pres lime over isen og smid bådene i glasset. Hæld resten af ingredienserne i og omrør, så det hele blandes. En anden ginger beer kan også benyttes, men jeg elsker den stærkt krydrede økologiske fra engelske Belvoir.



Whisky Skin


Nick Kobbernagel: "Den varme drink er simpel og stærk. Den skal drikkes rygende varm, så den løsner op for snue og andet skidt. Denne slags cocktail blev lavet helt tilbage i 1700-tallet, og det er nemt at forestille sig, hvordan den er blevet serveret på kroer med ild i pejsen."

Ingredienser:
2 tsk. sukker
2 tynde skiver appelsinskræl (brug gerne en tyndskræller for at undgå det bitre hvide på skrællen)
2 tynde skiver citronskræl
6 cl. Glenmorangie Original
8 cl. kogende vand

Fremgangsmåde: I bunden af et glas der kan tåle varme puttes sukker og citrusskræller. Stød skrællerne forsigtigt indtil sukkeret er fugtigt af citrusolierne. Tilsæt whisky og det kogende vand, og omrør til sukkeret er opløst. Drik den varm.

LÆS OGSÅ Harry's Bar: Hemingway og champagnecocktails

FACEBOOK Bliv ven med Euroman