Mikkel Egelund fra Pastis har set det meste og spist det hele

Da den franske bistro Pastis åbnede i 2006 i Gothersgade i København, var det en af den type restauranter, der virkede som om, den havde ligget der altid. Nu gæster restauratør og kok Mikkel Egelund Euromans podcast ’Arbejdstitel’.

Mikkel Egelund fra Pastis har set det meste og spist det hele
Offentliggjort

Sponsoreret af Gastrotools.

Man kan rejse som almindelig turist, og så kan man rejse som Mikkel Egelund. Kokken og restauratøren fra Pastis har set det meste og spist det hele. 

Han er ikke uvant med ultrakorte ture drevet af begæret for at blive blæst bagover (som fx hans lyntur til Nomas pop-up i Mexico), ligesom hans trofaste rejsekammerat Bo Bech gang på gang har udvidet hans horisont for, hvor konceptuelt man kan angribe kunsten at spise i en anden by (fx: ”i dag skal vi kun spise store ting” eller ”hvordan kan vi spise and på tre forskellige måder i Paris”).

Det er noget af det, han levende fortæller om i det nye afsnit af ’Arbejdstitel’, hvor han er gæst. Ved det bedste bord i restauranten før frokosttravlheden har de to værter Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné sat den rutinerede restauratør, der også er medejer af Locale 21 og Resto Bar, stævne.

Det bliver til en samtale om den første tid med Pastis, og hvordan tre måneders opstarts-stilhed blev punkteret af en anmeldelse, der fik gæsterne til at vælte ind. 

Mikkel Egelund fortæller også om stamgæster, der rejser sig og går, når de ikke kan få deres favoritter på menukortet. Han fortæller om at beværte Kanye West, om at have notabiliteter i restauranten, og om at Bob Dylan som måske den eneste i verden kan få lynstegt sin tatar på Pastis.

Mikkel Egelund kaster sig naturligvis også ind i formatet ’Overvurderet/Undervurderet’, hvor lyttere har sendt bud ind på fænomener, som han i samarbejde med de to værter placerer på skalaen. 

Trioen diskuterer blandt andet om gourmet-hotdoggen, en dyr kuglepen og at være kompromisløs er overvurderet eller undervurderet.

’Arbejdstitel’ med Mikkel Egelund er ude på alle kanaler nu. Lyt der, hvor du normalt lytter til dine podcasts.

Dette afsnit af ’Arbejdstitel’ er udgivet i samarbejde med Gastrotools, som netop har lanceret en ny serie af støbejernsgryder, der er produceret i Frankrig. Serien er designet i Danmark og produceret i Frankrig, har jævn varmefordeling, håndemalje uden PFAS, virker på alle varmekilder og kommer med livstidsgaranti. Som en særlig lancering af den nye støbejernsserie har Gastrotools lavet et samarbejde med Francis Cardenau om en støbejernsgryde, der har farven ”Cardenau-rød.” Se det store udvalg på gastrotools.dk.