Et overdådigt sildebræt, hønsesalat med syltede bøgehatte og friskstegte skrubber med håndpillede rejer. Er du på udkig efter en god dansk frokost, kan du godt vende snuden mod Rødovre.
Det har Kristoffer Dahy Ernst og Oliver Enné gjort i det nyeste afsnit af ’Arbejdstitel på landevejen’, hvor de besøger deres ven Birk Voss, der er restaurant- og vinchef på Espehus Kro, som han driver sammen med chefen for det hele, Rasmus Lund Jonasson, der overtog stedet i 2021.
Kroens forskellige rum er opkaldt efter inddelingerne i det nu nedrevne Ungdomshus på Jagtvej 69, fx Dødsmaskinen og Overdrevet, fordi Rasmus kom der meget som ung, men derudover er der ikke meget, der gør de to steder sammenlignelige.
På menukortet finder man en række klassiske danske frokostretter, som akkompagneres af et stort vinkort. Kælderen på Espehus Kro er nemlig fyldt med gode flasker, og det siges, at de sælger de samme gode vine som på de fine etablissementer i det indre København, men til en langt billigere pris.
Efter en rundvisning på kroen og en frokost i de grønne omgivelser, trænger Kristoffer og Oliver til lidt sødt, og det finder de på Espehus Kros søsterrestaurant Alice, der også ligger i Rødovre.
Alice holder normalt åbent til langsbordsmiddage om onsdagen og til særlige arrangementer, men går man om på bagsiden af bygningen, kan man de fleste af ugens dage købe kaffe, brød og bagværk ud af et lille vindue. Her ser Kristoffer og Oliver deres snit til at afslutte deres tur på landevejen med en friskbagt baskisk cheesecake.
Du kan se hele afsnittet af ’Arbejdstitel på landevejen’ i Rødovre, der er bragt i samarbejde med McCafé og Volkswagen, lige her:
Jeg kan love dig for, at jeg har meget på hjerte. Men det kommer jeg ikke til at blande ind i min karriere. Det er ikke professionelt interessant for mig at udtale mig om ting. At jeg selv mener en masse i det private … fair snak. Men den snak kan jeg tage med nogle venner.