Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Fisk – lækre opskrifter og tips til tilberedning

Vi spiser alt for lidt fisk. I følge en Coop-undersøgelse fra 2016 har hver fjerde dansker fisk på middagsmenuen sjældnere end månedligt eller aldrig, og tre ud af fem danskere synes ikke selv, de får nok fisk til aftensmad.

Det vil vi gerne lave om på. Derfor finder du her et væld af lækre opskrifter på fisk og gode tips og tricks til, hvordan du tilbereder din laks og tun til perfektion – både på panden, i frituren og i ovnen.

 

vis
mere

Sådan steger du din fisk på den helt rigtige måde

Find en slip let-pande eller en jernpande, skru højt op under blusset og kom olie på panden. Der skal være nok til, at panden er smurt, men ikke så meget, at fisken svømmer i det.

Når panden begynder at ryge let, lægger du fisken på med skindsiden nedad og skruer ned på ca. kvart blus. Når kødet ændrer sig fra rosa og gennemsigtigt til hvidt, er fisken stegt færdig.

Lad fisken stege videre ved lav varme, mens du af og til giver den et let tryk, så du kan få et flot og plant skind.

Når fissteges med skind, trækker skindet sig sammen, og fisken »går i bro«, så
det midterste stykke ikke bliver stegt. Det er derfor vigtigt, at du presser fisken ned med en paletkniv og giver slip efter kort tid. Så bliver fiskens midterdel, hvor den skal være.

Du kan også vælge at vende din fisk i mel eller rasp, så får den en lækker, gyldenbrun stegeskrope og går ikke så nemt i stykker.

Læs mere om, hvordan du skindsteger den perfekte fisk og få inspiration til lækkert tilbehør på denne side:

Sådan steger du din fisk med skindet på
Sådan laver du fjæsing

Hvis du rigtig vil imponere og har køkkenudstyret i orden, anbefaler vi denne lækre opskrift på 'Salat Niçoise' med brændt tun, hvor du ikke steger fisken på en pande, men tilbereder den over en gasbrænder.

Sådan laver du de bedste fish’n’chips

Forskellen på en god og dårlig fish’n’chips er friskhed. Både frisk fisk, selvfølgelig, men også frisk fritureolie. Hvis olien er hældt direkte ud af flasken, mindsker det smagen af grillbar.
En god panade er også essentiel for, at smagen på din friturestegte fisk sidder lige i skabet. Og så sørger dejen også for, at fisken ikke bliver tør under tilberedningen.

Det klassiske valg til fish’n’chips er torsk, men står du med en kulmule eller en sej, vil de heller ikke blive kede af at få en sidste svømmetur i den varme olie.

Få hele opskriften på lækre fish’n’chips her.

Sådan tilbereder du fisk i ovnen
Når du får ovnstegt fisk på restaurant bliver den stegt ved lav varme for at kokkene nemmere kan styre processen og forhindre kødet i at få for meget.

Til dette bruger restauranterne ofte specialovne, som kan gå ned til lave temperaturer på fx. 50 grader – men det betyder jo ikke, at du ikke kan lade dig inspirere af metoden.

Når du skal tilberede en fisk i ovnen – hvad enten det er laks, tun, torsk eller noget helt fjerde – kan du med fordel lægge fisken i en brædepande i en 120 grader varm ovn.

Afhængig af størrelsen skal fisken have mellem 20-25 minutter. Dernæst skal den trække i 5 minutter, før den serveres.

Få opskriften på bagt torsk med braisserede porrer her

Læs også, hvor du kan få fingrene i de lækreste fisk på Østerbro i København, dyk ned i sushiens historie og tag med på blækspruttejagt i Sardinien.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guide til København, Pasta, Kaffe, Restauranter, Mad og Opskrifter