Opskrift: Blækspruttehotdogs med aioli og harissa
En klassiker med et twist.

4 hotdogs
Total:30 minutter
Ingredienser
- 500 g 10-armet blæksprutte
- 150 g hvedemel
- 2 tsk. paprika
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. fint salt
- Peber
- Smagsneutral olie
- 4 hotdogbrød
- 2 spsk. harissa
- 4 forårsløg
- 1 lille bundt radiser
- Limebåde
Aioli
- 2 fed hvidløg
- 1 æggeblomme
- 1 tsk. sennep
- 1 dl solsikkeolie
- Salt
- Peber
- 1-2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
- Bed din fiskehandler om at rense blæksprutterne.
- Skær den rensede blækspruttes arme af, og del dem evt. i mindre stykker. Skær kroppen i skiver eller strimler.
- Bland mel med paprika, hvidløgspulver, salt og sort peber, og vend blækspruttestykkerne heri.
- Smid i en sigte, og ryst overskydende mel af.
- Fritér i olie ved 180 grader i ca. 5 minutter, til blæksprutten er helt sprød. Gør det ad flere omgange, da for store mængder i olien på én gang, får temperaturen til at falde.
- Lad dem dryppe af på 3-4 lag køkkenrulle.
- Skyl forårsløg og radiser og skær i skiver.
- Spis de sprøde blæksprutter i lune hotdogbrød, drys med harissa, forårsløg og radiser, og kom aioli henover. Giv limebåde til, så man selv kan presse limesaft på sin blæksprutte-hotter.
Aioli
- Pil og knus hvidløgsfeddene og rør sammen med æggeblomme og sennep.
- Pisk olien i lidt ad gangen og smag til med salt, sort peber og citronsaft.