Opskrift: Blækspruttehotdogs med aioli og harissa

En klassiker med et twist.

Blækspruttehotdog
Offentliggjort

4 hotdogs

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 500 g 10-armet blæksprutte
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. fint salt
  • Peber
  • Smagsneutral olie
  • 4 hotdogbrød
  • 2 spsk. harissa
  • 4 forårsløg
  • 1 lille bundt radiser
  • Limebåde

Aioli

  • 2 fed hvidløg
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk. sennep
  • 1 dl solsikkeolie
  • Salt
  • Peber
  • 1-2 spsk. citronsaft

Sådan gør du:

  1. Bed din fiskehandler om at rense blæksprutterne.
  2. Skær den rensede blækspruttes arme af, og del dem evt. i mindre stykker. Skær kroppen i skiver eller strimler.
  3. Bland mel med paprika, hvidløgspulver, salt og sort peber, og vend blækspruttestykkerne heri.
  4. Smid i en sigte, og ryst overskydende mel af.
  5. Fritér i olie ved 180 grader i ca. 5 minutter, til blæksprutten er helt sprød. Gør det ad flere omgange, da for store mængder i olien på én gang, får temperaturen til at falde.
  6. Lad dem dryppe af på 3-4 lag køkkenrulle.
  7. Skyl forårsløg og radiser og skær i skiver.
  8. Spis de sprøde blæksprutter i lune hotdogbrød, drys med harissa, forårsløg og radiser, og kom aioli henover. Giv limebåde til, så man selv kan presse limesaft på sin blæksprutte-hotter.

Aioli

  1. Pil og knus hvidløgsfeddene og rør sammen med æggeblomme og sennep.
  2. Pisk olien i lidt ad gangen og smag til med salt, sort peber og citronsaft.