En let og elegant forret til nytår: Tun med blodappalsin, sort hvidløg og cashewnødder

Retten er skabt af Jens Peter Moestrup Hansen, der er kok og fiskehandler i HAV. Han har tidligere arbejdet på Formel B, Bistro Bohème og Omegn & Venner. Opskriften er til én person, så du nemt kan gange op i forhold til selskabets størrelse.

En let og elegant forret til nytår: Tun med blodappalsin, sort hvidløg og cashewnødder
Offentliggjort

Ingredienser

2 økologiske blodappelsiner

1 spsk soja

2 spsk olivenolie

1 tsk piment d’Espelette

1 sort hvidløg

150 g fersk tun (af høj kvalitet)

Salt

½ fennikel

30 g saltede cashewnødder

Fremgangsmåde

  1. Lav marinaden: Riv skallen fra begge appelsiner, pres saften fra den ene, tilføj sojaen, olivenolien, halvdelen af piment d’Espeletten og det sorte hvidløg, som du moser med en gaffel.
  2. Skær tunkødet og den anden appelsin ud i små tern, og vend det i marinaden. 
  3. Smag blandingen til med salt.
  4. Snit fennikel fint (helst på mandolinjern), og kom den i isvand, så den bliver dejligt sprød.
  5. Anret med den sidste halvdel af pimenten, som drysses ud over retten.