Salat Nicoise
Foto: Flemming Gernyx

Sådan laver du en moderne 'Salat Niçoise' med brændt tun

Hiv gasbrænderen frem og fortolk en klassiker à la hofkok Jesper Vollmer Heick.

plate 4 personer
printer Print
  • 200 g tun
  • 3-4 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Piment d’espelette
  • 2 røde peberfrugter
  • Peber
  • 16 cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1 hjertesalat                    
  • 1 håndfuld spæde salater
  • 2 hårdkogte æg

Dressing:

  • 3 spsk. æbleeddike
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • Salt
  • Peber

Udstyr:  gasbrænder

Sådan laver du salaten

  1. Skær tunen i ’bjælker’ på 2 x 2 cm, og vend dem i lidt af olien. Brænd dem med en gasbrænder kort på alle sider. Alternativt vendes de på en brandvarm pande. Krydr med lidt salt og piment d’espelette eller peber.
  2. Skyl peberfrugterne, aftør dem, gnid dem med lidt af olien, og bag dem ved 250 grader i ovnen, til de er næsten helt sorte. Kom dem i en skål, og dæk den med madfilm. Så vil de dampe møre, og skindet vil løsne sig, så det er lige til at flå af. Del de flåede peberfrugter i store stykker, og gnid dem med lidt af olien og gril dem på grillpanden. Krydr med salt og peber.
  3. Skyl tomaterne, skær et kryds i dem, og blanchér dem i kogende vand i 20 sekunder. Kom dem over i koldt vand, og flå skrællen af. Pil hvidløgsfeddet, riv det, rør ud i resten af olien sammen med lidt salt og peber, og lad de flåede tomater marinere heri.
  4. Pluk og skyl salaterne. Anret salaten i den ene side af en tallerken, og få det hele til at stå lidt ovenpå hinanden.
  5. Skær tunen i skiver, og pynt med tomater, peberfrugter og de kogte æg brækket i grove brud.
  6. Saml alt til dressingen i en bøtte med låg og ryst, ryst, ryst.
  7. Dryp med dressing rundt omkring.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Frankrig og Fisk