100 g rogn, frisk eller på glas, f.eks. lakse- eller stenbiderrogn
2 spsk. sojasauce
2 dl fløde
2 spsk. smeltet smør
2-3 spsk. citronsaft
250 g spaghetti + lidt kogevand
1 forårsløg eller grønne shisoblade
Sådan gør du:
Pres eller skrab rognen ud af bukserne, hvis der bruges frisk rogn.
Bland rognen med sojasauce, fløde, smeltet smør og citronsaft i en skål.
Kog spaghetti i letsaltet vand i en stor gryde efter anvisningen på pakken minus 1 minut. Hæld vandet fra, men gem lidt.
Snit forårsløg eller shisoblade fint.
Hæld den kogte pasta i en passende pande med et par skefulde kogevand, og varm op. Tilsæt rognblandingen, rør, til spaghetti og rogncreme hænger godt sammen, og retten fremtræder cremet.
Drys med forårsløg eller shiso, og servér straks.
I denne anretning kommer den neutrale pasta til sin fulde ret som modtager af essensen af alle rettens smage og med et passende bid.
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.