For enhver søn er der tidspunkter, hvor far er det sejeste i verden, og tidspunkter, hvor han er det mest kiksede. Derfor har mange af os gennemgået faser, hvor vi har forsøgt at spejle hans stil, og andre, hvor vi har lagt så stor afstand, vi kunne. Det sidste er typisk den slags, der kan føre til åndenødsstramme jeans og tynde lærredssko med sokgaranti i det danske regnvejr.

Den gode nyhed dette efterår, hvis du både synes om din far og om tørt tøj med god bevægelsesfrihed, er, at hans komfortable og vandtætte garderobe er blevet højeste mode.

Prada, Balenciaga og Lanvin laver vandreinspirerede sneakers, pariserbutikken Broken Arm har lavet en sko sammen med vandremærket Salomon, og danske Soulland har et længerevarende samarbejde med de islandske overtøjsspecialister fra 66°NORTH. Samtidig er Gore-Tex blevet en eftertragtet samarbejdspartner på linje med designstjerner som Virgil Abloh og Kim Jones, fordi det amerikanske firma kun lader partnerne benytte deres teknologi efter ekstreme, forudgående kvalitetstest.

Tilsyneladende, kun tilsyneladende, er der tale om en anti-trend, der handler om ikke at gå for meget op i sit ydre, men om kærlighed til naturen og om at gå den i møde velekviperet.

Modejournalister har selvfølgelig forsøgt at sætte mærkat på den, blandt andet med betegnelserne ’mountain chic’ og ’gorpcore’ (efter ’Good Old Raisin and Peanuts’, den klassiske amerikanske betegnelse for nøddemix til vandreturen). Og det ser ud til, at alle får noget ud af tendensen: Traditionsbundne vandremærker bliver pludselig fashionable, mens modebranchen kan supplere mere luftige værdier som sæsonens nye silhuetter med håndfast funktionalitet. Og forbrugeren (ja, dig) kan med sindsro investere i tøj, der både er brugbart og hipt.

Også selv om du bare skal forcere Vesterbrogade. 

Her er fem måder, du kan stjæle din fars gode outdoorstil uden at gøre det helt bogstaveligt: 

1980’ernes og ’90’ernes logo-T-shirt er tilbage, men hvor der dengang skulle stå Boss, Marc O’Polo eller noget andet stormagasin- og squashbanevenligt, skal du i dag udstråle, at du bruger din begrænsede fritid i skovens dybe, stille ro.

Hvis du altid har sværget til komfortable bukser med plads i lommerne til alting, inklusive en ekstra sut til din baby, er du endelig på mode igen. Japanske Orslow ved det.

Fleece har overlevet et årtis stigmatisering. I dag er det udskældte materiale førstevalg for folk som Kanye West og Shia LaBoeuf. Patagonia laver noget af det pæneste på markedet.

Skaljakken er obligatorisk. Bær den oversize, så det ser ud som om, du virkelig ikke går op i æstetikken. Måske du narrer fjenden.

Vandreløbesko, såkaldte trail runners, er det helt rigtige lige nu. Devicen synes at være: jo grimmere, desto bedre.

LÆS MERE: Ugens mode-overblik: Tommy Hilfiger og Kith hylder 90’erne, mens Han Kjøbenhavn fejrer jubilæum med ny kollektion

LÆS MERE: Nike Air Max 97-familien vokser: Byd velkommen til 'Cone'

LÆS MERE: 7 overgangsjakker til at få dig gennem efteråret