Den dobbeltradede jakke forbindes som regel med power-påklædning for mafiosi og spekulanttyper.

Med bredden i skuldrene, de flamboyante reverser og den brystkasseunderstregende lukning har dobbeltradet generelt gået for at være påklædning for machomænd med mord og moneter i øjnene.
Men at man også kan slippe afsted med at stikke i en, selvom man er en fuglebrystet fyr med fredelige intentioner, demonstrerer modeugen, der p.t. afvikles i Paris.

Her viser mærker som Dries van Noten, Louis Vuitton og Ami i deres sommerkollektioner for 2019, hvordan de mener, vi skal bære den næste år.

Dries van Noten

Ami

Den dobbeltradede habitjakke passer godt til tidens generelt løsthængende snit, og den skødesløst slaskende version har den fordel, at man undgår at ligne en kylling, der er snøret op og klar til at komme i ovnen.

Flere designere præsenterer jakken direkte på den bare overkrop. Og selvom det i visse tilfælde kan se meget sexet ud, så er det nok ikke os alle sammen, der har lyst til at bære den på den måde.

Til gengæld er en tyndslidt og forvasket t-shirt en god måde at understrege det tilbagelænede look. Og, hvis vi taler køligt forår, er en rullekrave heller ikke dum under den dobbeltradede. Se bare Michael Caine i 1969.

LÆS OGSÅ: Blåstemplet: Årets sommerjakke er alle tiders jakke

LÆS OGSÅ: Et af livets store spørgsmål: Hvornår skal skjorten ned i bukserne?

LÆS OGSÅ: Sjældent Rolex sætter Danmarksrekord på stor ur-auktion