Batik lugter langt væk af to – i tanken – næsten uforenelige grupper. På den ene side er det Woodstock, Christiania, Femø-lejr og selvforsynende bofællesskaber baseret på ideer importeret fra Fjernøsten, og på den anden side folk, der går til østeuropæiske psytrance-festivaler med kronragede isser og vandflaske i hånden.

Men noget tyder på, at de gamle fordomme bliver svedt ud til sommer. Mærker som Saint Laurent, Converse, Stussy, Levi’s og Gosha Rubchinskiy er begyndt at eksperimentere med batik på alt fra t-shirts og trøjer til sweatre af kashmir, mens gamle t-shirts fra obskure mærker bliver genoptrykt.

Tendensen har vi set før. Det grimme skal gøres cool, det usmagelige lækkert og det naturlige moderigtigt. Ud fra det parameter er batikken perfekt, fordi den har været gemt så langt væk, at selv barfodsnaturister med dreadlocks, har smidt den til småt brændbart.

Hvis du bliver bedt om at udpege en kendis med god stil, er den første du tænker på næppe Jonah Hill. Slet ikke, hvis du husker ham som jomfruen med krøllerne fra ’Superbad’ eller DiCaprios højre hånd i ’The Wolf of Wall Street’. Til gengæld husker du ham måske også fra de ekstremt platte reklamer for skateboardmærket Palace, der gik viralt i 2016.

Han roses ofte for at have en stil, der passer til den, han er, og på det seneste har han fået ekstra meget opmærksomhed for at iføre sig den spraglede batik. Som her, hvor han bærer et genoptryk af den t-shirt som Litauens basketballlandshold bar til olympiaden i ’92, da de vandt bronze.

Jo mærkeligere, jo bedre.

Faktisk er han langt fra den eneste kendis, der har taget det til sig. Aaron Paul fra ’Breaking Bad’, ASAP Rocky og John Mayer har alle forsøgt sig med pangfarverne. Sidstnævnte lavede endda en video, hvor han tog et limited edition t-shirt-samarbejde mellem Supreme og Louis Vuitton til 3.000 kroner og farvede det i batikfarver.

Om det er noget, der kommer til at få langt liv i modebilledet, eller om det bliver en døgnflue ligesom mandenederdelen, må tiden vise. Er du overbevist om, at du kan bære batik som Jonah Hill, kan du lave dem selv eller finde inspiration her:

Gosha Rubchinskiy Alien Tie Dye T-shirt til 650 kr. hos Wood Wood.

Hoodie Billionaire Boys Club til 1.799 kr. hos Storm.

T-shirt Fuck Art, Make Tees til 350 kr. hos Storm.

D Tie-Dyed Cotton Half-Zip Shirt til ca. 1.800 kr. hos Mr Porter.

Tie-Dyed Cashmere Sweater til ca. 7.200 kr. hos Mr Porter.

LÆS OGSÅ: 6 produkter: Friluftsmærket Salomon er blevet noget af det smarteste for modefolket

LÆS OGSÅ: Sæsonens solbrille er hurtig og kantet: Skal du have den?

LÆS OGSÅ: Modeverdenens største ’troll’ slår til igen