Vi husker vel alle sammen trenden normcore, som handlede om at ligne Steve Jobs i hans helt almindelige Levi’s-jeans, en sort rullekrave og et par sunde sneakers.

Nu har trenden fået en lillebror, som hedder gorpcore. I sin essens er det normcore med et camping-twist. Selve navnet er en reference til en pose nøddemix, som vandrere spiser, når de skal holde blodsukkeret ved lige. Den hedder ‘Good Ol’ Raisins and Peanuts’, som altså bliver forkortet ‘Gorp’.

Tøjet er ganske basalt, som vi kender det fra normcore, men en anelse mere praktisk. Tænk farverigt fleece, dun, velcro, regntøj, bæltetasker og andet, der kan hjælpe dig med at overleve i naturen.

Hvis man vil være en del af den nye trend er det praktiske mærker som Patagonia, The North Face, Teva og Birkenstock, der skal i indkøbskurven. Men som magasinet The Cut påpeger, kan man selvfølgelig ikke gå i disse mærker fra top til tå. Så ville det jo ligne, at man var på vej ud i ødemarken. Det må derfor gerne blandes med et par Vans og en Hawaii-skjorte, så andre kan se, at det er en trend, man dyrker.

En kendis, der for alvor har været med til at sparke liv i gorpcore, er rapperen A$AP Rocky. Tidligere på året dukkede han op til et modeshow i stor dunjakke, tyk fleecetrøje og en bæltetaske over skulderen. Han er om nogen kendt for at eksperimentere med sin stil og være først, når en ny trend banker på.

Store modehuse som Prada, Givenchy og Balenciaga har alle været med til at sætte skub i trenden i deres seneste modeshows, hvor det praktiske tøj har fået en prominent placering. Men en ægte gorpcorer vælger nok en jakke fra Helly Hansen over den dyre version fra et af de store modehuse.

Taget det danske vejr i betragtning (er det sommerferie eller efterårsferie lige nu?!), er denne trend måske ikke helt dum. Her er et par forslag til, hvordan du kan hoppe med på bølgen:

Jakke fra 66 NORTH til 2.900 kroner.

Langærmet T-shirt fra Patagonia til 300 kroner.

Sandaler fra Teva til cirka 350 kroner. 

Bukser fra Helly Hansen til 700 kroner.

Fleecevest fra Patagonia til 1.000 kroner.

Jakke fra The North Face til 1.000 kroner.

Trøje fra Stone Island til cirka 2.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Her er de værste stilfejl, du skal undgå under festivalsæsonen

LÆS OGSÅ: Her er de fem stærkeste tendenser fra modeugen i Milano

LÆS OGSÅ: Euroman x Son of a Tailor: Her er sommerens T-shirt