Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Penge: Få råd til det hele

Ingen siger det, alle ved det. Med penge kan man mere, og de fleste af os drømmer os væk til et liv, hvor bankkontoen er bundløs, lige meget hvor mange penge vi smider væk på forbrugsgoder og oplevelser. Læs om penge her og få inspiration fra nogle af dem, der arbejder med store summer til daglig.
 
Læs alle Euromans artikler om penge her


vis
mere

Invester dine penge rigtigt

Der er mange måder at tjene sine penge. De fleste kræver reelt hårdt arbejde og tager meget af din tid. Således arbejder velhavende mænd, som f.eks. Netcompanys CEO, André Rogaczewski, 10-12 timer dagligt, ligesom den tidligere telefonsælgere Morten Strunge her fortæller, at det kræver hårdt arbejde at tjene den første million.
 
Men hvad gør du, hvis du har lidt på kistebunden, som du gerne vil investere. Du kan lære af forfatter Kristian Ditlev Jensens historie, om hvad du skal (og ikke skal) gøre. Han gik personlig konkurs fire dage før Lehman Brothes kollapsede. 
 
Der findes forskellige for aktiehandlere. Der findes de langsigtede, som blandt andet forvalter pensioner, og så findes der daytradere, som anses for at være branchens cowboys. Her handler man, som navnet indebærer fra dag til dag, og det kan give nogle voldsomme udsving.  Det lykkedes daytrader Flemming Kozok at forvandle sine 9.000 kroner til knap en million, før han mistede det hele igen. Nu har han fundet en bedre balance.
 
Der findes også swingtradere, som er lidt længere investorer, og som regel tænker nogle måneder frem. Her kan du møde Christopher Wold, hvis humør går op og ned med aktiekursen. 
 
Han er ofte gæst i Radio 24syvs investeringsprogram, der kører hver dag fra 9-10, hvor man kan blive klogere på aktieinvesteringer.  
 
Er du en rigtig gambler, kan du jo også prøve kræfter med betting, og her fortæller eksperten, hvordan du bedst bærer dig ad med at hente den helt store gevinst på tipskuponerne.
 
Hvis du er klar på at udføre et beskidt stykke arbejde, så tag til Schweiz, smøg ærmerne op og sæt en klemme på næsen. I de schweiziske kloakker går godt 43 kg. guld gennem systemet årligt, som du kan omsætte til godt 11 millioner danske kroner.

At have penge

I Hellerup ved man det: penge taler, og velstand hvisker, forstået på den måde, at der er forskel på nye og gamle penge. Men selvom millioner på kontoen ikke nødvendigvis kan købe dig adgang til det finere selskab, så kan de købe dig en hel masse materialistiske goder. Har du brug for inspiration til at bruge noget af din formue, så kan du for eksempel rette blikket mod Zlatan Ibrahimovic og hans milliarder eller investere i bæredygtig mad som Leonardo DiCaprio.
 
Har du endnu ikke gennemskuet, hvordan du skal bære dig ad med at blive millionær, kan du overveje at sælge dine personlige data for 10.000 kr.om året og købe noget dyrt for pengene. En smule luksus kan måske tage toppen af din længsel efter et hus på Strandvejen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Champagne og Apps