Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i efterårsferien, kan det være, du skal påføre dig næseklemme og gå på opdagelse i de schweiziske kloakker. I hvert fald hvis du har dollartegn i øjnene.

Kloakkerne i alpelandet er nemlig fulde af guld, hvis man skal tro en række forskere fra the Swiss Federal Institute of Aquatic Science and Technology. De skønner, at der hvert år render guld til en værdi i omegnen af 1,8 mio. dollar gennem landets spildevand, skriver Bloomberg.

Det svarer til over 11 mio. kroner.

Hvis du undrer dig over, hvor alt det guld mon kommer fra, skal svaret findes hos de mange guldraffinaderier i landet mod syd. Omkring 70 procent af alt guld i verden kommer ifølge Bloomberg hvert år gennem raffinaderier i Schweiz, som dermed velsagtens kan kaldes verdens navle i forhold til at forfine det ædle metal.

I den sydlige region Ticino er ”koncentrationen af guld i kloakslammet tilstrækkelig stor til, at det kan være umagen værd at forsøge at genindvinde det,” lyder det i den nye rapport.

I studiet, der involverede 64 vandrensningsanlæg, fandt man også ud af, at ca. 3.000 kg sølv går til spilde hvert år. Det er yderligere 1,7 mio. dollar.

God jagt.

LÆS OGSÅ: Ånden i glasset: Sådan laver verdens næstbedste bartender sin signaturdrink

LÆS OGSÅ: Netflix for biler: Porsche lancerer nyt luksusbil-abonnement

LÆS OGSÅ: Efter Eminems knusende rap: Seth Meyers giver sine fans Trump-ultimatum