I aften sker det. VM-slutrunden 2018 går i gang klokken 17.00 dansk tid, når værtsnationen Rusland møder Saudi-Arabien i gruppe A.

For mange fodboldfans betyder det også, at der skal oddses. Bettingfirmaerne boomer med spil, som du kan prøve lykken på. Men hvad skal du vælge? Og hvor er der flest penge at hente?

Vi har allieret os med Steffen Dam, der arbejder professionelt med sportsbetting for avisen B.T. og har udgivet bogen 'Sådan vinder du på oddset'.

Er det sværere at oddse ved slurtunder?

”Nej, det synes jeg egentlig ikke. Jeg kan godt lide at spille på slutrunder, fordi du oftest kan finde nogle interessante værdispil, hvor startoddsene simpelthen er forkerte. Det er nemlig sværere at sætte odds på to landshold, der møder hinanden end to klubhold. Klubholdene ser du weekend efter weekend, og der har oddssætterne en klar indikation af, hvor stærke de er, mens det er sværere at vurdere, hvor meget Rusland er bedre end Saudi-Arabien for eksempel.”

Hvad skal man holde sig fra ved slutrunder? 

 ”En fin startregel er, at du i åbningsrunden ikke skal spille på, at favoritterne vinder stort. For selv favoritterne skal lige ind i turneringen og finde sig til rette, så derfor ser du sjældent de store sejre i første kamp, men det kommer først i den anden og tredje kamp. Ingen af holdene tør heller ikke at risikere at tabe den første kamp. Der vil altså være god værdi i at gå mod de store favoritter i åbningskampen.”

Hvor er der flest penge at hente?

”Det er oftest på de skæve væddemål, at du kan hente flest penge. At spille på en verdensmester, er et rimeligt reguleret marked, og det er svært at finde noget, som er helt åbenlyst.”

Tip: Spil Panama til at blive det mindst scorende hold ved VM til odds 7,00

”Panama har jeg snart set et par gange spille, og deres offensiv er helt forfærdeligt. Derfor kan jeg meget nemt se dem gå gennem VM uden at score ét eneste mål. De står i odds 7,00 på bet365 til at blive slutrundens mindst scorende hold, hvilket er et interessant spil. Jeg så dem tabe 0-6 til Schweiz, 0-1 til Danmark og spille 0-0 mod Nordirland. De skabte nærmest ingenting i de tre kampe.”

”Jeg har selv spillet mest på Panama, og at de scorer under 1,5 mål til omkring 2,00 gange pengene igen. De minder meget om Honduras, som hverken scorede eller fik point ved sidste slutrunde. Det er to hold med en meget fysisk spillestil, men som ikke har noget kreativt at byde på. Panama kom videre til VM ved at score ni mål i kvalifikationen, hvor de otte blev lavet på hjemmebane. De har altså lavet ét mål uden for Panama, og deres to topscorere er henholdsvis 36 og 37 år.”

Foto: Getty Images

”De er i gruppen med Belgien, England og Tunesien, og jeg kan ikke se for mig, at Panama scorer mod hverken Belgien eller England. Og selvom både Panama og Tunesien kan have udspillet deres chance, når de mødes i den sidste kamp, nægter jeg at tro, at Tunesien ikke spiller for at vinde. Det er stor ting for dem at være med til et VM.”

Tip: Spil Senegal til at gå videre fra gruppe H til odds 3,40

”Jeg har en fidus til Senegal i Gruppe H, fordi de faktisk har et spændende hold med Sadio Mané fra Liverpool i spidsen. Det er slet ikke umuligt, at de kan komme videre fra en ret overkommelig gruppe med Japan, Polen og Columbia. Japan tror jeg slet ikke på, og så meget har hverken Polen eller Columbia imponeret mig, så derfor kan Senegal sagtens komme fra baghjul og gå videre.”

Tip: Overvej Marokko til at snyde enten Spanien eller Portugal og gå videre fra gruppe B til odds 4,50

”Marokko kunne også være frække at spille på. Nu er der uro i Spaniens lejr efter landstrænerfyringen, og Portugal er jeg lidt i tvivl om, hvor vi har. Jeg ved godt, at de vandt EM sidst, men de vandt altså kun én kamp i den ordinære spilletid og gik videre fra puljen med tre uafgjorte resultater. Marokko har Hakim Ziyech, der har været en af Ajax’ største profiler i denne sæson, men har også Juventus’ forsvarsspiller Medhi Benatia."

"Der er lidt Algeriet over Marokko, og de gik jo hen og overraskede ved sidste VM, hvor de kom videre fra gruppen og fik Tyskland ud i forlænget spilletid. Marokko har et godt velorganiseret hold, der stadig har noget flair længere fremme på banen, og de kan ikke undgå at blive undervurderet af Spanien og Portugal."

Sådan skal du oddse på Danmark

”Spil på Christian Eriksen som dansk topscorer, hvilket giver lidt over 3,00 gange pengene igen. Han sparker straffespark, tager frisparkene og sparker i det hele taget meget på mål. Danmark skal nok score ved VM, og der er en meget stor chance for, at de fleste kommer fra ham. Eriksen lavede 11 mål i kvalifikationen.”

Foto: Getty Images

"Spil, at Peru og ikke Danmark går videre fra gruppen til odds 3,20. Peru har imponeret mig i de seneste træningskampe, og jeg kan godt se, at de kommer med en masse entusiasme, fordi de ikke har været med til VM siden 1982. Og så meget har Danmark ikke imponeret mig. Hvis Peru, Australien og Frankrig kan lukke ned for Christian Eriksen, så ryger vi ud. Men kan han være ligeså afgørende som mod Irland og Mexico, går vi videre.”

”Men oddset for, at vi ryger ud, er simpelthen for godt til ikke at spille på det. Vi er minimale favoritter kontra Peru, og du skal altid spille der, hvor værdien er. Jeg mener, at Danmark er 55 procent favoritter mod Perus 45 procent, og derfor skal jeg jo spille på Peru.”

Laver Christian en babyjubel?

”Danske Spil har et sjovt spil med, om Christian Eriksen laver babyjubel, hvis han scorer. Det er i den mere kuriøse afdeling af odds. Han skal enten lave vuggen, tage en bold op under trøjen eller tommelfingeren i munden. Du får pengene 4,00 gange igen.

Tip: Spil Belgien som verdensmestre til odds 12,00

”Jeg havde egentlig en stor fidus til Spanien, men nu har de lige fyret landstræneren bare én dag, før VM starter. Det kan måske få en negativ indflydelse på Spaniens turnering.”

”Belgien kunne være et frækt outsiderbud til en verdensmester ud fra oddset. De har set skræmmende stærke ud i deres sidste testskampe og har klassespillere på hver position.

Tag bare Eden Hazard og Kevin de Bruyne. Sidstnævnte har nok været blandt de to bedste i Premier League denne sæson. Men de har også en stærk angriber i Romelu Lukaku, et midterstopperpar (Tottenham-spillerne Jan Vertonghen og Toby Alderweireld, red.) der kender hinanden særdeles godt og en klassemålmand i Thibaut Courtois. Skal det være for dem, skal det være i år."

Foto: Getty Images

"Udfordringen for Belgien er dog, at de er så gruppeopdelt et land, men kan de få den franske og vallonske del til at spille sammen, har de holdet til at kunne nå langt."

Tip: David Silva som VM-topscorer

”Jeg har selv spillet 100,00 gange pengene på, at David Silva ender med at blive hele VM’s topscorer. Det var dog før Spaniens fyring af landstræneren. Du kan sige, at James Rodriguez blev topscorer ved sidste VM fra nogenlunde samme position, liggende bag angriberen. Spaniens mål kommer mest fra anden række, og Diego Costa har ikke vist så meget målform.”

”Jeg er med på, at David Silva ikke er favoritten, men jeg tænker ikke, at det er helt umuligt. Du kan også overveje Isco som et frækt bud, han står i 50,00 gange pengene igen.”

LÆS OGSÅ: "Jeg har tjent millioner på sportsbetting og udlever min drøm"

LÆS OGSÅ: Mark Strudal: Her er VM's nye målslugere

LÆS OGSÅ: Stort interview med Christian Eriksen: Portræt af en glad mand