På papiret lyder ’Venom’ som en stensikker blockbuster i biograferne, hvor man har fået den voldsomt populære macho-mand Tom Hardy til at spille hovedrollen. Han er som bekendt ikke en rookie i franchise-film, der kredser om universet for tegneserier, da han gav publikum smæk for skillingen i rollen som Bane i den seneste af Christopher Nolans Batman-film. Men, skal man tro de første anmeldelser af ’Venom’, skulle Tom Hardy være stoppet, mens legen var god.

Og hvad gik så galt? Skal man tro The Guardian, er svaret alt. De skriver i anmeldelsen, at ”Tom Hardy brænder ud i en forgiftende kedelig Spider Man spin-off”, og fortsætter med at skrive: ”Tom Hardy har selv været ude og sige, at ’de bedste 30-40 minutter af filmen blev klippet fra’. I det mindste gør det filmen kortere, end den ellers ville have været.”

Bevares, én enkelt utilfreds brite. Det har man hørt om før, og man havde nok ikke skænket det yderligere opmærksomhed, var det ikke fordi, at de Marvel-passionerede amerikanere var enig. Rolling Stone kunne heller ikke få sig selv til at give mere end én stjerne, og om ’Venom’ skriver de således:

”I år fik vi den bedste og mest opfindsomme Marvel-film til dato med Black Panther. Nu har vi fået den værste. (…) Slutningen lægger op til en to’er med Tom Hardy og Venom, men nogen er nødt til at bide hovedet af den idé med det samme. Publikum har allerede lidt nok.”

På filmsiden Rotten Tomatoes scorer ’Venom’ 28% gode anmeldelser, hvilket svarer til, at den gennemsnitlige anmelder har givet den 4.3/10 point. Engelske The Guardian og amerikanske Rolling Stone stemmer i kor, og giver ‘Venom’ én ud af fem mulige stjerner, og det lyder jo som en fejl, når man ser på rollelisten, som tæller stjerner som Michelle Williams med fire Oscar-nomineringer og Woody Harrelson med tre Oscar-nomineringer.

På den positive side af anmeldelserne hæfter vi os ved, at de alle er enige om, at det i alle fald ikke er Tom Hardys skyld, at filmen er dårlig. Han spiller vanen tro op til niveau, men selv hans præstation kunne trods alt ikke gøre op for et efter sigende svagt plot og kedelig udførelse. Det er dog heller ikke helt skidt, hvad der bliver sagt om filmen, for på IMDB ligger ’Venom’ lige nu med score på 7.1/10. Derfor kan du nok godt regne med solid underholdning, men et filmisk mesterværk skal du ikke sætte næsen op efter.