Derfor er kvartsure bedre, end du tror scroll-down

Derfor er kvartsure bedre, end du tror

Kvartsure bliver ofte set ned på af urnørder, som foretrækker historien og håndværket ved de mekaniske ure. Det er mærkeligt, når nu kvartsure både er mere præcise og pålidelige end deres mekaniske kusiner. Vi snobber glad nedad.

Af Christian Martinez
Foto: PR
Mode Euroman

”Please. Have mercy. I’ve been wearing the same underwear since Tuesday!”

Steve Martin er en presset mand i filmklassikeren ’Trains, Planes & Automobiles’ fra 1987, hvor han desperat forsøger at få en receptionist på et motel til at lade ham få et værelse med rabat. Steve Martins tegnebog – og bil – er lige gået op i flammer på grund af hans rejseledsager, John Candys, fantastiske evne til at fucke alting op. Nu står de der, uden penge og med håret i postkassen. Steve Martin ender med at bestikke receptionisten med 17 dollars, “and a helluva nice watch,” som han siger, da han lægger sit Piaget-ur på disken – og får sit værelse. Så heldig er John Candy ikke. Han forsøger sig med to dollars ”and a Casi-ooo,” som trods hans anstrengelser efterlader receptionisten iskold. Han tager afsked med John Candy med ordene: ”I’m gonna have to say good night.”

De fleste ur-entusiaster har det som receptionisten. De sætter pris på et ur som det mekaniske Piaget, men har ikke så meget til overs for kvarts. Der bliver sagt godnat. Det er ikke dét ur, der får dig ind i varmen. Men spørgsmålet er hvorfor, når man nu ved, at kvartsure er mere præcise og pålidelige end mekaniske ure? De koster desuden væsentligt mindre, er nemmere at servicere og har en smallere profil på håndleddet. Så hvor er kærligheden til kvarts?

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her