”Når forældre brokker sig over, at de bruger tid og penge på deres børns træning, tænker jeg: ’Sikke dog en jammer og klagesang’” scroll-down

”Når forældre brokker sig over, at de bruger tid og penge på deres børns træning, tænker jeg: ’Sikke dog en jammer og klagesang’”

Bag enhver mand står en stærk kvinde. Og bag Holger Rune står hans mor, Aneke Rune. Der har hun stået, siden hendes søn som helt lille fik en ketsjer i hånden, og der bliver hun stående, til han bliver verdens bedste tennisspiller.

Af Kristoffer Dahy Ernst
Foto: Marcus Trappaud Bjørn
Mennesker Euroman

DER ER TO TING, man skal vide, når man vil interviewe Holger Rune og hans mor til Euroman:

1.   De vil rigtig gerne lave interviewet. 

2.  De har ikke tid. 

Og så foregår al kommunikation gennem Aneke Rune, der i dobbeltrollen som både mor og manager for sin søn styrer alle de facetter af Holger Runes liv, der handler om alt det, der ikke handler om selve tennissen. 

Eller rettere: Holger Rune har måske efterhånden fået en stab omkring sig, der er mere kvalificerede til at rådgive ham om spillet på banen, fysikken, kosten, strategien, restitutionen og kroppen, men der er stadig kun én person, der har kendt ham hele livet og kender ham bedre end nogen anden. 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Tennis og Danmark