Det er nok ikke ligefrem sådan, at du går og studser over, at folk på gaden slæber rundt på store plastiksække med nyindkøbte cd’er i, eller at nye filialer af TP Musikmarked popper op på hvert gadehjørne for tiden.

Men det er faktisk ikke forkert at sige, at cd’en, denne underlige bastard af et halvdigitalt musikformat, er på vej tilbage. Eller, den ligger i hvert fald og rumsterer nede i kisten. I 2022 steg salget af cd’er således for første gang siden 2004.

For medier som Esquire, Pitchfork og, ja, Euroman er der ingen tvivl: Cd’en er ved at blive gjort til de unge kulturforbrugeres modbevægelse væk fra de flygtige streamingtjenester.

Det har de noteret sig med interesse hos hifi-giganten B&O. Her har man i dag relanceret 90’ernes transformeragtige musiksystem Beosound 9000 – nu hedder det Beosystem 9000c.

”Systemet er også cadeau til de ældre formater, som jo stadig lever i bedste velgående, og som indeholder et taktilt element, som streaming måske mangler. Vi er ikke interesseret i at diktere, hvilke formater der er bedst. Vi ønsker at tilbyde valget,” siger Mads Kogsgaard Hansen, der er B&O's Head of Circularity til Euroman.

Beosystem 9000c 0001.png

Beosystem har givet hifi-nørder våde mundvige siden 1996, hvor det var så godt som banebrydende at lade de seks cd’er være synlige. Anlægget bliver i denne ombæring parret med de relativt nye Beolab 28-højttalere, og generelt er der da også grænser for den analoge tålmodighed. Man vil således også kunne … suk … streame fra Beosystem 9000c. Men om ikke andet kan man kigge på sine seks yndlings-cd’er, mens man gør det.

Og så er der en lille ekstradetalje, der nok for de flestes vedkommende er endnu mere problematisk: Beosystem 9000c ryger ikke i storproduktion, nej, B&O har fremtryllet originale eksemplarer fra 1996, der så på fabrikken i Struer er blevet nusset og pusset, så der så nu står 200 snorlige eksemplarer klar til salg. Hvilket fører os videre til prisen.

Beosystem 9000c med højttalere og det hele koster 375.000 kroner. Sådan er det!