Paul George fra Indiana Pacers er blandt de nye stjerner i NBA. Her i kamp mod Joel Anthony og Chris Bosh fra Miami Heat. Foto: Ronald Martinez / Getty Images

NBA: De nye stjerner

LeBron, Kobe, Melo og Durant. NBA er fyldt med superstjerner. Hvem står på spring til at tage et skridt op ad rangstien? Jeg tager et kig på et par af morgendagens stjerner.

For det første vil jeg dog lige starte med en rigtig god nyhed. DR3 begynder at sende NBA i samarbejde med DK4. Det betyder mere basketball til Danmark og det er stadig med Thomas Bilde og Peter Wang som kommentatorer. Bilde og Wang er overordentligt kompetente og fuldt ud på højde med deres amerikanske kolleger. Deres ugentlige podcast, Crunch Time, er bestemt et lyt værd.

For det andet: WTF Miami? Tabe hjemme til Boston? Hvis Jeff Green altid spillede, som han gør mod Miami, så ville han være en klar all-star. Wow. Nyd lige hans buzzer-beater her:
 


Paul George blev kåret til NBA’s Most Improved Player i sæsonen 2012-2013. Efter han blev draftet som nr 10 i 2010 af Indiana Pacers har han udviklet sit spil hvert eneste år og han bliver bare bedre og bedre. I sine første sæsoner var Paul George bedst kendt for sine evner som forsvarsspiller, hvor han hurtigt udviklede sig til verdensklasse. Den offensive side af spillet bliver dog også bedre, selvom han har været en smule overvurderet der. For lave skudprocenter og for mange turnovers vakte minder om en knap så sindssyg udgave af en ung Ron Artest.

Indiana er startet som lyn og torden i den nye sæson og har vundet alle deres syv kampe, ført an af Paul George som snitter 25,1 point per kamp. Det er nok ikke holdbart, at han bliver ved med at ramme 43% af sine trepointsskud, men han får næsten dobbelt så mange straffekast i forhold til sidste sæson, og dét burde være langtidsholdbart. Hvis han bibeholder bare 90% af den produktion, han har vist ind til videre, så lægger han sig som kraftig udfordrer til Carmelo Anthony om at være den tredjebedste small forward i NBA.


Stephen Curry.

Stephen Curry vandt hele Amerikas hjerter, da han førte sit lille universitet, Davidson College, helt til kvartfinalerne i den store college-turnering, NCAA. Han er en endnu bedre skytte end sin far, Dell Curry, der spillede i NBA i 90’erne, men Curry har været forfulgt af ankelproblemer i begyndelsen af sin karriere. I sidste sæson var han efter en operation endelig problemerne kvit og resultaterne fornægtede sig ej. Bloggen her skal ikke blive et kursus i statistik, men jeg bliver nødt til at vise en graf for at vise hvor skørt god en skytte Curry er:


 
Ovenstående er de 25 spillere i NBA, som skød flest trepointsskud per kamp i sæsonen 2012-2013 (Den er inspireret af en lignende graf på sbnation.com/nba). De fleste storskytter ligger over NBA’s gennemsnit for ramte trepointsskud, som er omkring 36%, simpelthen fordi det er deres levebrød. Hvis de skyder dårligere, får de ikke lov til at skyde så meget. 

Men se, hvor Stephen Curry ligger! Det er helt ufatteligt. Han skød klart flest trepointsskud per kamp og han er tæt på at være den mest præcise. Alle forsvar ved, at han ikke må få plads til at skyde, for får han bare det mindste, er han usvigelig præcis. Og selvom alle hold vidste det i sidste sæson, så satte han alligevel rekord for flest trepointsskud i en sæson med 272 points. Lad os nu bare håbe, at han forbliver skadesfri.

Anthony Davis.

Anthony Davis’ første sæson i NBA blev lidt kort på grund af et par skader. Den var dog solid og lovede godt for fremtiden. I college var han altdominerende og styrede Kentuckys defensiv med sin fysik og hurtighed. Han blev endda udvalgt til at spille med de store stjerner på USA’s landshold, da der var OL, inden han havde spillet et eneste minut i NBA.

Her i sin anden sæson er han startet som den måske mest dominerende big man for sit hold New Orleans Pelicans. Han blokerer skud i den ene ende og dunker på kontra i den anden ende få sekunder efter. Han snitter 23 point, 11,5 rebounds, 1,7 assists, 2,0 steals og 4,3 (!) blocks per kamp. Hans tal er så gode, at han (per 10. november) er den førende spiller i NBA i den statistik, der hedder Player-Efficiency Rating (PER), der prøver at samle alle bidrag fra en spiller til et enkelt tal. Det er ikke hver dag, en andenårsspiller fører den statistik, foran fx LeBron, Chris Paul og Kevin Durant. Det bliver meget spændende at se, hvordan hans niveau holder over hele sæsonen. Og så kan han jo det her:Det var et par af de spillere, som allerede er ved at mænge sig blandt de allerbedste i NBA. Men man kunne også nævne flere, fx Kyrie Irving, DeMarcus Cousins, Kevin Love, Greg Monroe eller Klay Thompson.

Hvem mangler jeg ellers? Bloggen er åben for kommentarer og jeg lytter meget gerne til hvad I har indspark.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte